De Nozems verkopen brommers zonder enig moraal

Een Amsterdamse community opgericht door twee creatieve (en handige) jongens met een gedeelde passie voor oldtimer brommer en motoren. Puur en alleen om hun passie met nog meer mensen te kunnen delen. Een platform voor gelijkgestemden, dat misten zij.  

Vanuit dit gemis richtten Luuk Komen en Steef Henneman De Nozems op, niet alleen een community maar ook een verkooppunt voor oldtimer brommers. De naam was snel bedacht, geïnspireerd op de Amsterdamse Nozem beweging uit de jaren ’60. Nozem staat voor Nederlands Onderdaan Zonder Enig Moraal. Het waren jongeren die tegen kleinburgerlijkheid protesteerden. Ze wilden niet meer bij jongerenbewegingen, kerken en politieke partijen horen – ze wilden vrij zijn. Kenmerkend voor deze groep outlaws, waren hun brommers. En brommers, die hebben Steef en Luuk ook, komt ‘ie;

Vespa PK50 uit 1985

Natuurlijk is ‘de wesp’ een begrip in Amsterdam en omstreken, maar vaak denken we dan niet aan de PK50. Met haar ronde maar stoere vormen en ondanks haar Italiaanse betrouwbaarheid (geloof ons, niet betrouwbaar) is dit er eentje om verliefd op te worden.

Yamaha DT50m uit 1978

Speciaal voor de Nozems die ook weleens van de weg af willen. De DT50m is volledig gerestaureerd en in perfecte staat. Toegegeven, hij is een tikkeltje jonger dan de brommers die ze in de jaren ’60 gebruikten, maar dit is wel een aanrader voor moderne outlaws.

Yamaha FS1 uit 1976

Deze rode bruut is, de Kreidler voor minder bedeelden, is in perfecte staat. Mocht je vader gewoon hard voor zijn centen gewerkt hebben, zou dit een keuze geweest kunnen zijn. Of een Puch met hoog stuur als hij meer disco dan rock was.

Blijf op de hoogte van de verhalen en de aanbiedingen van De Nozems op hun website. Zelf een sicke brommer in de schuur staan met een goed verhaal? De Nozems willen een community, daar hebben ze jou dus voor nodig.

Related Posts