Wasteboards - Amsterdam

Het Amsterdamse merk Wasteboards maakt skateboards van 1000 plastic doppen

WasteBoards, een jong skateboardmerk uit Amsterdam, is klaar om de wereld te veroveren. Zij maken als enige ter wereld skateboards en cruisers geheel van plastic doppen! Op dit moment worden er gemiddeld 20.000 plastic flessen per seconde gemaakt waarvan een groot gedeelte in onze oceanen, rivieren, en op stranden belandt. Plastic afval wordt gezien als een wegwerpmateriaal zonder waarde. WasteBoards laat juist zien dat je van plastic, een waardevolle grondstof, mooie nieuwe producten kan maken zonder een nieuwe productiestroom van plastic te starten.

Nieuw model ‘Star’
In 2015 ontwikkelde WasteBoards in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam hun eerste prototype skateboard, wat uiteindelijk hun eerste cruiser-board werd; ‘Squid’. In samenwerking met een groep bekende skateboarders uit Amsterdam, waaronder Chris Stuifzand en Floor van Nederend, werd dit model gefinetuned met als resultaat een street-skateboard geschikt voor de halfpipe genaamd de ‘Star’. Evenals het eerdere WasteBoards design, is ook dit board gemaakt van gerecyclede plastic doppen. Met dit nieuwe street skateboard erbij is WasteBoards klaar om de skateboardmarkt te betreden.

“Ons primaire doel is hét alternatief te worden voor niet-duurzame-skateboards. Als we een duurzamere wereld willen moeten we meer aantrekkelijke duurzame producten ontwikkelen. We zijn het stadium voorbij dat duurzame producten worden geassocieerd met een geiten-wollen-sokken gevoel. Met WasteBoards kaarten wij het probleem van plastic afval aan en bieden we meteen een oplossing in de vorm van een mooi product.” Aldus Jonathan Morrison van WasteBoards.

www.youtube.com/watch?v=C3QmoMLPqzM&feature=youtu.be

De plastic doppen
De doppen die WasteBoards gebruikt worden ingezameld door skateboarders, bezoekers van muziekevenementen, schoolkinderen en organisaties als het KNGF. Elk WasteBoard is handgemaakt, heeft een uniek design en is gebakken in een speciale oven. Alle boards zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn zelf weer geheel recyclebaar. Hoe dat er aan toe gaat zie je in onderstaande video.

www.youtube.com/watch?v=6Wo2yhBZHp4

Join the Ride
Creative agency Lemon Scented Tea ontwikkelde in samenwerking met regisseur Tommie Geraedts (bekend van werk voor o.a. het Stedelijk Museum Amsterdam en het van Gogh Museum), Smarthouse Films en Lab3 geluidsstudio een nieuwe merkfilm die een bijna psychedelische mix is tussen skateboarden, design en duurzaamheid. De video is een loop met doorlopend veranderende muziek die je als het ware meezuigt in een grote plastic-soep en tevens de circulariteit van WasteBoards benadrukt. In samenwerking met designburau Jihaa biedt WasteBoards online zijn eerste T-shirt-lijn aan, te verkrijgen in de vernieuwde webshop.

https://www.instagram.com/p/BZ1GsOUlARh/?taken-by=wasteboards

WasteBoards
WasteBoards is in 2015 gestart in samenwerking met Plastic Whale met als doel plastic zwerfafval tegen te gaan door te laten zien dat je er waardevolle producten van kunt maken, zoals een skateboard. In 2016 is Jonathan Morrison aan boord gekomen om de dagelijkse leiding op zich te nemen en om WasteBoards verder uit te bouwen. Inmiddels is Jonathan samen met Rogier Heijning en Aernout Zappey mede partner/aandeelhouder van WasteBoards. WasteBoards is gevestigd in Amsterdam, de WasteBoards bakkerij zit in Diemen.

Related Posts