De 7 plekken waar je volgens reisexperts in 2018 heen moet

Iedereen die wel eens reist (of zou willen reizen) weet dat er ontelbaar veel vette plekken zijn om te ontdekken. Omdat het je nooit gaat lukken alles te zien zul je toch echt een selectie moeten maken. Om je reis bucketlist voor 2018 op te stellen moet je wel goed geïnformeerd zijn over de plekken die je echt niet mag missen. Daar bedacht Brits tijdschrift Insider een oplossing voor.

De top landen om te bezoeken verschillen per jaar. Het hangt af van de politieke situatie, economie en toegankelijkheid in een land en de wereldwijde reis trends. Van opkomende must-see tot verborgen parel, alles komt aan bod. Reisexperts van platforms als AirBnB, Lonely Planet, blogs en Instagram werden gronding geraadpleegd, om speciaal voor jou de beste bestemmingen te kiezen voor aankomend jaar. Wij hebben de zeven leukste voor je uitgekozen.

7. Royal Highland Festival, Laya, Bhutan

Wie de Nederlandse festival scene helemaal uitgespeeld heeft krijgt de kans om zijn ervaringen naar een hoger niveau te brengen. Bijna 4,000 m welteverstaan. De trektocht naar het hoogst bewoonde gebied in Bhutan moet volgens medeoprichter van reisblog Lost With Purpose op iedereens to-do lijstje staan. Het festival is bedoeld om de cultuur en tradities van de Highlanders te promoten. Traditionele activiteiten als boogschieten, paardrijden en zelfs yak schoonheidswedstrijden zetten op dit festival de toon.

2018 reis bucketlist bhutan

6. Tokyo, Japan

Sowieso moet Japan op je bucketlist, maar met de olympische spelen in 2020 is dit het moment. Voordat de echte gekte begint maar er in de stad al een enthousiaste sfeer hangt. Japanners zijn hele beleefde en hartelijke mensen en de cultuur daar is iets wat je nergens anders vindt.

5. Antelope Canyon, Utah, Amerika

Iedereen kent de Grand Canyon, maar de minder populaire canyon in Utah is even mooi met minder toeristen. De canyon is veel kleiner dan zijn grote broertje maar daardoor heb je wel kans op een bezoekje zonder toeristen in zicht.

Antelope canyon utah reis bucketlist 2018

4. Nusa Lembongan, Indonesië

Sowieso zijn we verliefd op Indonesië, maar Bali is tegenwoordig met een overvloed aan toeristen erg hectisch. Daarom is het soms best lekker om even te ontsnappen en waar beter dan op het net buiten de kust gelegen Nusa Lembongan. Een half uurtje met de boot van Bali vandaan waan je je in een hele andere wereld. Zeker de moeite waard dus.

3. Scandinavië op een zeilboot

Als we aan onze noordelijke buren denken denken we vaak aan winters en noorderlicht, maar de zomers zijn een ervaring die je zeker moet meemaken. Met bijna 24 uur zonlicht en milde warme zomers heeft Scandinavië het ideale klimaat voor een zeiltocht. Aanmeren kan bij steden als Stockholm, Oslo, Helsinki en Sint Petersburg. Vooral de Noorse Fjorden zijn echt een wonderlijke verschijning. Voor goedkope versnaperingen kan je altijd langs Estland of Letland, en Tallinn is een goede dagactiviteit. Toevallig wordt Estland dit jaar ook nog eens 100, dus je kan meteen mee komen vieren.

zeil scandinavie bucketlist 2018

 

2. Gullfoss, IJsland

Oké we weten dat we de laatste tijd veel hebben geschreven over IJsland (ga gewoon naar IJsland!!). We kunnen alleen niet ophouden met nieuwe plekjes vinden waar je echt heen moet. Voor wie niet van drukke steden en toeristen houdt is IJsland een paradijs, vooral in de wat warmere maanden. Huur een auto en rij naar de bevroren waterval. Een foto doet de plek eigenlijk geen eer aan.

1. Tierra del Fuego, Chili

Chili is een land waar je absoluut heen moet. Het langgerekte land omringt door zee en bergen is uitgerust met alles wat je zoekt en is een van de weinige plekken waar je in 1 dag kan surfen en snowboarden zonder te vliegen. Daarnaast is het nog niet zo toeristisch als sommige van zijn buurlanden. Het Land van vuur (Tierra del Fuego) is een archipel helemaal in het zuiden van Chili. De eilandengroep is de perfecte plek om van de natuur te genieten en wilde dieren te spotten.

chile bucketlist 2018

Geïnspireerd? Met deze reisaccessoires wordt je bucketlist afwerken een stuk makkelijker.

Related Posts