Deze 5 boeken helpen je invloedrijker en succesvoller te worden

Grote namen als Bill Gates en Mark Zuckerberg hebben er al een gewoonte van gemaakt, het lezen van boeken. Zo leest Bill Gates er ongeveer 50 per jaar en leest Mark Zuckerberg er om de week eentje. Ook Warren Buffet heeft zijn zegje gedaan over het belang van het lezen van boeken. Zo zegt hij dat het lezen van 500 pagina’s per dag de “key to success” is. Dat je veel kan leren van het lezen van boeken is een feit, of dit de “key to success” is mag je zelf bepalen. Mocht je nou ook een gewoonte willen maken van het lezen van boeken maar weet jij niet waar je moet beginnen? Dan hebben wij alvast een greep gedaan uit de meest invloedrijke boeken die wij zelf hebben gelezen!

1. “How to Win Friends & Influence People” door Dale Carnegie

Dit boek geschreven door Dale Carnegie staat aan de basis van vele lesmethode’s die zich richten op zaken doen. Het boek beschrijft de softe kant van zaken doen zoals “6 manieren om door andere mensen aardig gevonden te worden”, “12 manieren om mensen te overtuigen”, “de kracht van reciprociteit” en nog veel meer. Een echte aanrader!

2. “Emotional Intelligence: Why It Can Matter More Than IQ” door Daniel Goleman

In dit boek schrijft Goleman over de 5 cruciale punten van emotioneel IQ oftewel EQ en hoe deze punten invloed hebben op relaties, werk en fysieke gezondheid. Is EQ belangrijker dan IQ?

3. “The 7 Habits of Highly Effective People” door Stephen R. Covey

Al decennia lang wordt dit boek beschouwd als één van de meest invloedrijke boeken die ooit zijn geschreven. De methodes worden gebruikt door presidenten, CEO’s en zelfs door ouders. Dit boek heeft de levens van vele mensen veranderd. Gaat het die van jou ook veranderen?

4. “The Lean Startup” door Eric Ries

Ook een heel invloedrijk boek is “The Lean Startup”. Op basis van de methode’s die hierin worden beschreven worden startups anders opgestart dan vroeger. Waar vroeger het grootste deel van startups faalde, kunnen deze methode’s dit voorkomen. Een echte aanrader als jij een eigen bedrijf wil beginnen!

5. “The Intelligent Investor” door Benjamin Graham

Vanaf de eerste publicatie in 1949 heeft dit boek aan de grond gestaan van de technieken die de grootste investeerders dagelijks gebruiken. Graham leert investeerders om te gaan met grote fouten en legt uit hoe het opzetten van een lange termijn strategie essentieel is.
Warren Buffett heeft dit boek ooit aangehaald als het beste boek over investeren dat ooit is geschreven.
Mocht jij nou geïnspireerd zijn door dit lijstje of heb jij zelf een echte aanrader voor ons, laat het ons dan weten! En ben je geïnspireerd om harder aan je carrière te werken dan hebben wij nog een artikel met 5 tips om sneller de top te bereiken voor je.
Related Posts