Een gids naar David Beckham’s beste kapsels met tips van de kapper

Hoewel de uitdrukking ‘kleren maken de man’ zeker niet onterecht is, zijn wij van mening dat er iets anders bijna nog belangrijker is: Haar. En als iemand een goed voorbeeld is van de invloed van haar dan is het de stijl-god himself, David Beckham.

Niet iedereen zal het zich nog goed herinneren maar de profvoetballer zag er niet altijd zo goed verzorgd uit als nu. De Britse voetballer heeft heel wat haarstijlen gehad waarvan sommige beter dan anderen. Hieronder zijn beste kapsels en hoe jij ze ook krijgt. Van kort naar lang.

1. De Britse Skinhead maar dan anders
Als je aan Britse voetbal denkt denk je ook aan hooligans met kale koppen en gouden kettinkjes. Pretty much David Beckham aan het begin van zijn carrière dus. Beckham zorgde ervoor dat een korte kop en sieraden ineens iets vets waren en veranderde daarmee de hele kijk op Britse mode.

Hoe?
Lijkt makkelijk, even tondeuse er in. Maar wees niet te gretig (anders lijk je straks meer Britney dan Beckham). Volgens bekende haarstylisten is dit niet een kapsel dat je even bij jezelf zet. Om die perfecte look te krijgen, in plaats van de “ik verberg dat ik kaal word” is het belangrijk dat de achterkant strak geschoren is. Kort is ook iets anders dan kaal dus vraag je kapper om je een fade-out te geven met nog wat lengte bovenop. Vraag ook meteen of de lijn naar je baard mee geschoren kan worden en vergeet je nek niet voor die clean look.

Kappers tips: Gebruik een olie of mouse om je haar te verzorgen, ook als het zo kort is. Voor een droge look kan je het beste een product op poeder basis gebruiken en voor een natte look pomade.

2. Het kuifje
Dit was eigenlijk het eerste echte Beckham kapsel zoals wij hem kennen. Tijdens de World Cup in 2002 kwam de voetballer met de ruwe versie van het kuifje aanzetten die meer een soort mini-hanenkam werd. Niet echt aan te raden tenzij je zeker weet dat je het kunt hebben. Een paar jaar later kwam het kuifje terug met een wat ruigere look die een nieuwe trend zette onder de Engelse mannen.

Hoe?
Korte zijkanten en een lange bovenkant. De voorste pluk is langer en omhoog gekamd. De cut van Beckham is vrij abrupt, veiliger is een soort fade-out van kort naar lang. Mannen met een baardje kunnen de baard mooi laten doorlopen in de korte zijkanten, mocht je toch niet zoveel van je schedel willen laten zien, neem dan wat langere zijkanten met een extra grote kuif.  

Tip van David Beckham voor de perfecte kuif: Style je kuif een beetje rommelig met een matte paste en hairspray om zeker te weten dat het goed blijft zitten.

3. De Man-Pony
Misschien niet zijn beste kapsel, maar wel noemenswaardig om zijn originaliteit. Niet alleen was het weer een nieuwe look waarmee hij iets volwassener werd, hij matchte ook nog eens perfect bij liefje Victoria.

Hoe?
Dit kapsel is ideaal voor als je wat minder tijd in je haar wilt stoppen ‘s ochtends. Vraag om een overgekamde knip met wat kortere zij- en achterkant. Het haar vanuit de kruin mag wat langer blijven en naar voren, maar zorg wel dat de pluk stopt boven je wenkbrauwen.

Zelf verzorg tip: Kam je haar als het nog nat is naar voren en eventueel tegelijkertijd föhnen om zeker te weten dat het goed opdroogt.

4. De Pompadour
Dit is een beetje waar David Beckham echt een stijlicoon werd. De Pompadour is een tijdloze stijl die ook werkt voor mannen op een wat latere leeftijd (Beckham rockt hem ook in de 40e jaren). Het is de perfecte middenweg tussen speels en sophisticated. Mannelijk, modern en mooi, wat wil je nog meer.

Hoe?
Zorg dat jij (of je kapper) een goede scheiding aanbrengt. De zijkanten zijn vrij kort maar het midden mag echt wel lang zijn. Zorg dat de onderste haren het kortst zijn en je weet waar je kuif begint. Deze stijl heeft wel echt werk nodig. Zorg dat je je haar föhnt en kamt tegelijk, beginnend van je voorhoofd naar achter. Zorg dat je je hele haar omhoog kamt en niet alleen de puntjes. Warm wax op tussen je handen en haal je handen door je haar van voor naar achter. Kam het met een hand na terwijl je andere hand het bij styled.

Het verschil tussen een pompadour en een natte mat: Heel belangrijk is dat je je haar niet strak naar achteren kamt. Zorg dat de wax meer omhoog werkt vanaf de haarzakjes dan naar achter. Duw de voorste lok nog even extra naar voren en kam hem met een krul door naar achter. De zijkanten mogen wat platter. Zet het vast met haarspray.

5. De Gordijntjes
Als je liever iets jongers en langers hebt dan kan deze look ook altijd. Zijn blonde piekjes zette ook meteen de trend dat blonderen gewoon kan voor mannen en dan vooral de puntjes. Behalve de middenscheiding heeft Beckham eigenlijk allerlei soorten gordijntjes gehad, van strak to pieken tot zijn iconische haarbandjes periode. Het was niet zijn meest sylish look maar de gordijntjes zijn weer helemaal in tegenwoordig, in moderne vorm.

Hoe?
Tegenwoordig willen we de plukjes niet meer sprieterig en nat. De coupe moet handgeknipt zijn met plukken van ongeveer vingerlengte, met iets langere plukken vanaf de scheiding. Idealiter hebben de bovenste plukken allemaal dezelfde lengte en zijn ze net tot over de wenkbrauwen.

Kappers tips voor naverzorging: Het kapsel moet een beetje speels zijn. Dus föhn het droog en borstel het uit, maar kam er geen rechte scheiding in. In plaats daarvan breng je je scheiding aan met je vingers. Een zeezout spray geeft het meer volume en een klein beetje crème brengt er een vorm in.

6. De Thor-lokken
Beckham laat zien waar we allemaal van dromen: een volle bos haar op 42 jarige-leeftijd. En daarbij lijkt het de trend te hebben gezet voor mannen haar-mode in 2017/2018. Hoewel hij al eerder wat langere lokken had is de nieuwe look helemaal clean (geen haarbandjes en knotjes dus) en volwassener dan we hem ooit gezien hebben. Goed dus.

Hoe?
Gewoon laten uitgroeien toch? Nee. Afhankelijk van wat voor kapsel je nu hebt kan je haar op allerlei manieren uitgroeien. Zorg dat je eerst langs je kapper gaat en laat zien hoe je ongeveer wilt dat het wordt. Wees vooral specifiek, goed voorbereiden is het halve werk.

Het verschil tussen hobo chic & verfijnd: Lang haar kan classy zijn, maar het kan ook vies en onverzorgd zijn. Zorg dat je het vaak genoeg laat bijknippen en het niet jaren 70 lang wordt. Een beetje verzorgen door shampoo en conditioner is nodig maar verder is het de makkelijkste look. Misschien tijd om te proberen dus?!

We kunnen allemaal wel iets leren van Beckham, namelijk dat je beste tijd altijd nog kan komen. Al begin je als een skinhead voetballer, je kan altijd nog eindigen als een internationaal stijlicoon en de man van een spice-girl. Haar is stap 1, maar vergeet ook zeker je huidverzorging en kleding niet.

Related Posts