Deze 9 gewoontes maken je ‘Unlikeable’

Veel mensen denken dat likeable zijn een gegeven is dat genetisch bepaald is. Dat alleen de bovengemiddeld mooie of slimme mensen deze tool bezitten. Gelukkig is dat niet waar. Likable zijn is een manier van gedrag. Wij zetten hier voor jou de 9 gewoontes op een rij die ervoor zorgen dat je niet likeable bent. Werk hier aan en zorg ervoor dat je heel snel bij de wel likeable personen komt. 

1. Name-dropping

Af toe een klein beetje name-droppen kan geen kwaad. Even laten zien dat je ook toffe dingen doet of dat je goede connecties hebt is niet persé verkeerd. Maar sommige mensen grijpen elk gesprek aan om te laten zien dat ze belangrijk zijn of belangrijke mensen kennen. Dit is eigenlijk een soort nederige vorm van opscheppen. Maar mensen zijn niet achterlijk en die prikken daar meteen doorheen. Daarnaast wordt het voor je omgeving ook een beetje vermoeiend als je continu maar bezig bent met jezelf te profileren als een belangrijk persoon. De mensen om je heen weten wie je bent en die hoef je dus niet de hele tijd te impressen, dit gaat op lage termijn alleen maar tegen je werken. Mensen hebben een afkeer naar mensen die alles doen voor de aandacht. Als je zorgt dat je vriendelijke en attent bent win je veel makkelijker mensen voor je. Vul dat aan met een oprechte en vriendelijke manier van spreken en je zult zien dat je mensen voor je wint.

2. Emotional hijacking

Emotional hijacking is een situatie waarin een persoon overmeesterd wordt door zijn/haar emoties. De emoties die het meest voorkomen zijn agressie en angst. Zorg ervoor dat deze emoties nooit de overhand krijgen. Exploderen tegen andere mensen hoe veel ze het ook “verdienen” zorgt ervoor dat je veel negatieve aandacht naar je toe trekt. Je zult voor je het door hebt de labels onstabiel, onbenaderbaar en intimiderend op je geplakt krijgen. En dat is echt het laatste dat je wilt, geloof ons. Als je er voor zorgt dat je je emoties onder controle houdt zorgt dat ervoor dat jij aan het roer blijft. Zorg ervoor dat je ten alle tijden je emoties onder controle houdt en je zult merken dat de personen die jou fout hebben aangedaan in het slechte daglicht komen en niet jij.

3. Blikken op je telefoon werpen

Als iets je unlikebale maakt is het wel om tijdens gesprekken met mensen halverwege op je telefoon te gaan kijken. Al is het maar een snelle blik of je een berichtje hebt, het geeft een enorme blijk van desinteresse. Als je een gesprek begint, focus je dan helemaal op die persoon met al je energie. Je zult merken dat de gesprekken ook veel leuker worden en mensen jou ook leuker gaan vinden.

4. Niet open-minded zijn

Als je wilt dat mensen je een leuk persoon vinden, dan moet je open-minded zijn. Als je open-minded bent, dan ben je toegankelijk voor andere mensen. Niemand wilt een gesprek aangaan met iemand die al een mening heeft gevormd voordat het gesprek begonnen is en dus sowieso niet echt naar je gaat luisteren. Om zonder vooroordelen een gesprek in te gaan moet leren de wereld door de ogen van de andere persoon te zien. Dit betekent niet dat je het ook eens moet zijn met de opinie van de ander, maar je moet het wel een eerlijke kans geven.

5. Niet genoeg vragen stellen

De grootste fout die mensen maken in een gesprek is zo bezig zijn met wat ze zelf willen zeggen, dat ze helemaal niet horen wat de ander nou echtaan het vertellen is. Ze horen het wel, maar de hele boodschap erachter dringt niet door. Een simpele manier om dit te voorkomen is door veel vragen te stellen. Mensen vinden het fijn als ze het idee hebben dat je echt naar ze luistert. En door vragen te stellen geef je niet alleen het idee dat je luistert, maar ook dat je echt geeft om wat de ander zegt. Je zult versteld staan hoeveel waardering en respect je krijgt als je dit toepast in het dagelijks leven.

6. Te serieus zijn

Mensen die leven vanuit hun passie worden vaak weggezet als te serieus, omdat ze teveel opgeslokt worden door hun werk. Als je zo een persoon bent, probeer dan een balans te vinden tussen je passie/werk en tijd om plezier te maken. Mensen werken graag samen met mensen met wie ze plezier kunnen maken. Probeer jezelf dus niet teveel te verliezen in je werk en vergeet niet af en toe een beetje plezier te maken.

7. Roddelen

Mensen die teveel roddelen zetten zichzelf heel slecht weg. Ten eerste is het ongepast om achter de rug van andere mensen over ze te praten. Ten tweede ben je de mensen waarover je roddelt opzettelijk schade aan het toe richten. En ten derde zullen mensen gaan denken dat je ook over hen roddelt. Roddelen is misschien wel het slechtste wat je kunt doen voor je imago.

8. Te veel informatie, te vroeg delen 

Wees je ervan bewust welk informatie je wel en niet me de mensen om je heen moet delen. En wees zeker selectief naar welke personen je de informatie deelt. Goede vrienden kun je natuurlijk best over je persoonlijke problemen vertellen. Maar mensen die net hebt leren kennen zitten daar echt iet op te wachten. Niemand heeft zin om de problemen van vreemden aan te horen, wees hier dus selectief in.

9. Teveel delen op social media 

Studies hebben aangetoond dat mensen die te veel of te vaak social media posts delen graag geaccepteerd willen worden door hu omgeving. Echter werkt dit juist averechts en worden die personen unlikeable. Social media sharing is natuurlijk hartstikke van deze tijd en hoort bij het tijdperk waar we in leven, maar hou het wel onder controle. Iedereen laten weten dat je een lekker ontbijtje had en daarna in de file stond is informatie die niemand in zijn leven nodig heeft. Weeg dus goed af wat de boodschap is die je via social media wilt uitdragen en wat het belang daarvan is.

Related Posts