De 10 best betaalde banen waar geen diploma voor nodig is

Er zijn talloze voorbeelden van succesvolle mensen die school niet afgemaakt hebben. Al weten we wel dat het het zeker niet extra makkelijk maakt. Wat kan je nou allemaal precies worden zonder papiertje? Niet alleen willen we kijken welke banen haalbaar zijn zonder diploma, maar liever waar je nou ook nog eens een leuk bedragje mee kan verdienen!

Vacaturesite Adzuna heeft duizenden banen met elkaar vergeleken en daaruit is dit lijstje naar voren gekomen.

10. Journalist

Het overgrote deel van de journalisten heeft een diploma maar het is echter geen vereiste. Het enige wat je nodig hebt is mazzel, een goed verhaal en een talent voor schrijven.

Neem een voorbeeld aan Caitlin Moran. Op haar 16e is zij begonnen met schrijven voor een klein tijdschrift. Nadat zij meerdere prijzen heeft gewonnen voor haar schrijftalenten groeide zij door. Tegenwoordig is zij columniste voor Times Magazine.

Gemiddeld loon: €45.000 per jaar

9. Militaire bewaking

Het hogere segment van bewaking wordt vaak uitgevoerd door ex-militairen. Zij worden ingezet ingezet vanwege hun trainingen en ervaringen in het leger. Zo is er de British Military Security, opgericht door twee ex-officieren. Zij regelen de bewaking voor grote festivals zoals Glastonbury of sport-gerelateerd zoals het Britse atletische team.

Gemiddeld loon: €51.000 per jaar

 

8. Gevaarlijk afval verwerker

Klinkt niet erg aantrekkelijk maar het is uitermate belangrijk werk. Denk aan fabrieken en olieraffinaderijen, daar komen nare afvalstoffen vrij. Omdat deze stoffen kundig en met veel zorg moeten worden verwerkt – en de potentiële gezondheidsrisico’s- betaalt de sector goed uit.

Gemiddeld loon: €53.000 per jaar

7. HR-Manager

Niet de meest charmante baan maar wederom een belangrijke, een HR manager zorgt ervoor dat iedereen tevreden is en dat de lonen correct worden uitbetaald. Een administratieve baan met een goed salaris. Binnen de sector zijn ook doorgroeimogelijkheden.

Gemiddeld loon: €56.000 per jaar

6. Medewerker nucleaire energie

Hiervoor is specialisatie wel vereist, het is ten slotte nucleaire energie. Echter een diploma is alsnog niet vereist. Vanuit het bedrijf zelf kan je een korte opleiding volgen.

Gemiddeld loon: €64.500

5. Werken op een offshore olieplatform

Uiterst zwaar en gevaarlijk werk. Daarbij kunnen medewerkers shifts draaien van 12 uur en kunnen ze maanden weg zijn van huis.

Gemiddeld loon: €71.500

4. Luchtverkeersleider

Hier hoort een korte uitleg bij. Ja, als luchtverkeersleider moet een opleiding worden gevolgd, gelukkig is dat zo. De opleiding duurt drie jaar, maar er zit meer achter. Er is minimaal een middelbare school diploma nodig om de opleiding te volgen. Vanaf de eerste dag ontvangt je als student een salaris van €26.500, daarnaast worden alle schoolkosten door het LVNL betaald. Over een periode van drie jaar bouw je op naar een startsalaris van €75.000.

Gemiddeld loon: €75.000 per jaar

3. Grondstof handelaar

Een handelaar in grondstoffen moet expertise hebben in de financiële markt en aanleg voor wiskunde. Dit is al gauw voldoende om aan de slag te gaan. Een diploma is niet vereist, een vergunning wel.

Gemiddeld loon: €77.000 per jaar

2. Mijnbouw

Vergelijkbaar met de ruigheid van het werken op een olieplatform. Het zijn lange dagen met vaak werk in het buitenland waardoor je lange periodes wegblijft van huis. Met ervaring kom je een heel eind, een diploma is niet vereist.

Gemiddeld loon: €82.000 per jaar

1.  Aandelenhandelaar

Het equivalent van een grondstofhandelaar maar dan met aandelen. Om een trader of handelaar te worden is geen diploma nodig maar wel een licentie. 

Gemiddeld loon: €86.500 per jaar

Mocht je nog begeleiding nodig hebben, lees dan onze 6 tips over hoe je dichter bij de miljoen komt.

Related Posts