Dit is de reden waarom mannen hun okselhaar moeten scheren

De zomer is al in volle gang bezig en het is de beste tijd van het jaar om je haar kort te knippen en je baard te scheren, maar hoe zit het met die wilde haren die uit je oksels steken? Het is tanktopseizoen, dus je merkt misschien dat je okselhaar meer te zien is dan normaal, maar wat doe je eraan? Is het mannelijk om volledig geschoren oksels te hebben? Hier is onderzoek naar gedaan en: Ja, mannen moeten absoluut hun oksels scheren. Tenminste, soms.

Van de 4044 onderzochte mannen zei 68 procent dat ze hun okselhaar knippen; 52 procent zei dat ze het om esthetiek doen, en 16 procent zei dat ze het om atletische redenen deden.

(Ongeveer 1 op de 10 ondervraagde jongens zei dat ze hun okselhaar nooit scheren of trimmen.)

Vijf jaar geleden zouden de antwoorden op deze enquête heel anders zijn, speculeert Craig Whitely, de toonaangevende expert van Hollywood op het gebied van mannelijke verzorging. “Als je al een vorm van manscaping doet en je hebt je scheerapparaat al in je hand, waarom niet doorgaan?” Zegt hij.

Interessant genoeg is de wetenschap niet zeker waarom mannen in de eerste plaats okselhaar hebben. Het is mogelijk dat het ooit werd gebruikt om een ​​partner aan te trekken, zegt Daniel Lieberman, Ph.D., professor menselijke evolutiebiologie aan de Harvard University.

Je oksel heeft veel apocriene klieren, die zweet produceren. Dit zweet bestaat uit steroïden, lipiden, eiwitten en andere chemicaliën die ‘informatie’ kunnen overbrengen. Dus, misschien hadden je voorouders dat okselhaar wel nodig om hun zweterige geur op te vangen voor het aantrekken van een partner.

Bekijk onze vijf tips om je okselhaar gemakkelijk te verzorgen.

Trim eerst je okselhaar
Als je je oksels nog nooit eerder hebt geschoren, is de kans groot dat je het eerst een keer moet knippen voor de gemakkelijkste en meest comfortabele scheerbeurt. Het maakt ook minder rommel onder de douche (omdat niets erger is dan een verstopte afvoer vol mannenhaar).

Scrub je onderarmen voordat je gaat scheren
Natuurlijk hoef je niet te scrubben, maar je moet vervelende, pijnlijke ingegroeide haren vermijden. Een luffa of exfoliërende bodyscrub is voldoende om dode huidcellen en bacteriën te verwijderen (samen met eventuele deodorant smurrie) om je te helpen de gladste scheerbeurt te bereiken zonder een branderig gevoel.

Scheer je oksels nat onder de douche
Je kunt het droog knippen, maar Whitely beveelt aan om het onder de douche te doen. Heet water verzacht het haar en vermindert het risico op getrokken haar of inkepingen, zegt hij. Scheer onder de douche en gebruik scheergel voor extra vocht om irritatie te voorkomen.

Scheer langzaam en met een goed scheermesje
Het is geen race, mensen. Om scheerbrand en irritatie van de huid te voorkomen doe je het langzaam aan met je scheermesje om ervoor te zorgen dat je de gladste scheerbeurt krijgt. In tegenstelling tot het haar op je gezicht, groeit het okselhaar in alle verschillende richtingen, dus zorg ervoor dat je zowel zijwaarts als van boven naar beneden scheert. Gooi je oude saaie scheermes weg en kies voor een mes met een scherp mes en een draaiend hoofd om mee te bewegen met de rondingen van je oksels voor een effectiever en gemakkelijker scheerresultaat.

Gebruik een Aftershave-balsem
Gebruik na het knippen een ongeparfumeerde scheerbalsem. (Zorg ervoor dat het niet op alcohol is gebaseerd, omdat je oksel een gevoelige plek is.) Wacht twee tot drie minuten voordat je een vochtinbrengende deodorant gebruikt.

Related Posts