De beste Lammy Coats voor aankomende winter

Overal in Amsterdam zie je tegenwoordig mannen met een Lammy coat lopen. De Lammy coat is misschien wel een van de oudste mode artikelen ter wereld, geëvolueerd van schapenvel tot luxe pilotenjas tot hedendaagse Nederlandse trend. De leren jassen met een binnenvacht zijn warm, stevig en helemaal modieus.

De jassen zijn, als het goed is, wind- en waterdicht en gaan lang mee. De jassen worden traditioneel gezien gemaakt van leer en schaap- of lamsvacht dus vegan kunnen ze helaas niet genoemd worden, maar ze zijn er tegenwoordig ook gewoon in kunststof. Dit zijn de Lammy coats van dit moment, van duur tot prikkie en van origineel tot namaak.

Rademakers Fur and Fashion
Rademakers FF is al sinds 1965 specialist in bond en Lammy jassen. Je kan zelfs helemaal zelf je jas ontwerpen en op maat laten maken, maar kant-en-klaar kan ook. Het schijnt dat in de ijzertijd (± 750 v.c.) dit soort jassen een teken van sociale status waren, hoe beter de kwaliteit, hoe meer erkenning je kreeg in sociale kringen. Goedkoop zijn ze niet, maar dan heb je dus wel wat.

Prijs: €2.500,-

Goosecraft
De wat kortere stoerdere leren jas van het merk Goosecraft is ook 100% leer en schapenvacht, met een Rock ‘n Roll factor. Het hippe Amsterdamse merk heeft allerlei soorten jassen van dit type dus ga zeker even kijken. Iets goedkoper, maar alsnog zeker the real deal.

Prijs: €779,70

Sixth June
Bond en leer is niet voor iedereen iets positiefs. Mocht je het idee van een Lammy coat leuk vinden maar liever niet in echt leer rondlopen (of €2500 voor een jas overhebben) dan zijn er ook genoeg gelijkende jassen te vinden van polyester. Deze van Sixth June bijvoorbeeld.

Prijs: €139,95

Asos
Liever iets wijder lichter? De eerste 100% polyester Lammy van Asos valt iets losser en is meer skater dan piloot. De tweede heeft weer de bomberjack stijl en is vergelijkend met de piloot jassen waar de stijl beroemd mee werd.

Prijs: €108,10

Prijs: €61,48

Voor het overzicht hebben we alle jassen in het bruin weergegeven, maar ze zijn er natuurlijk ook in het zwart en eventuele andere kleuren. Tijd om te winkelen dus!

Iets te trendy? Probeer dan een klassieke gele regenjas, is ook mode nu.

Related Posts