Dit mag niet ontbreken bij een geslaagde BBQ

Het duurt nog een paar weekjes, maar dan zal uit menig tuin weer de heerlijke geur van fikkend houtskool en gerookt vlees komen aanwaaien. Tijd om even een checklist te maken van de items die niet mogen ontbreken om een geslaagde BBQ te organiseren. Denk aan de juiste BBQ-tools, de juiste ingrediënten, koude drankjes en natuurlijk fijne stoel en bank loungesets, zodat er goed ontspannen kan worden.

1. Een fijne barbecue en het juiste gereedschap

Een echte BBQ master kan natuurlijk niet zonder perfecte barbecue. Dus als je van plan bent om vaker thuis een BBQ te gaan organiseren, investeer dan eenmalig in een fijne BBQ. Weet je al van te voren dat je vaak op verschillende plekken, zoals een park of strand, wilt gaan barbecuen, investeer dan in goed gereedschap dat je altijd met je mee kunt nemen. Dit zodat als de BQQ misschien niet perfect is, je in ieder geval fijn gereedschap hebt.

2. Een goede loungeset

Als je één van de gelukkige bent die genoeg ruimte in de tuin heeft om een loungeset neer te zetten, dan ben je dat bijna aan je vrienden verplicht om te doen. Want zodra de BBQ aan staat, moet er natuurlijk wel een lekker bank zijn waar op gezeten kan worden tot in de late uurtjes.

3. Vlees, vis en groente

Uiteraard moeten er goede stukken vlees, vis en groentes op de BBQ liggen. En als we het over vlees en vis hebben, bedoelen we natuurlijk ook vegetarische opties, want het is eigenlijk niet meer van deze tijd om alleen maar grote stukken vlees op de BBQ te gooien. Dus koop wat mooie stukken vlees, mix het met wat vegetarische opties en natuurlijk een aantal groenten. Niks zo lekker als een maiskolf vers van de BQQ. Wel een goed marineren natuurlijk, want dat zorgt voor de smaak.

4. Verfrissende drankjes

Je kan natuurlijk lekker een krat koud pils halen om leeg te drinken met je vrienden. Niks mis mee, werkt altijd. Maar als je ze echt wilt verwennen haal je verschillende lekkere speciaalbiertjes in huis. Niet te zware, want dan kan er niet meer maximaal van het eten genoten worden, maar denk aan een frisse IPA van Brouwerij het IJ. En natuurlijk wat alcoholvrije opties.

5. Een klein beetje gezonde sauzen

De sauzen mogen natuurlijk niet ontbreken, dit zijn namelijk de echte smaakmakers van de BBQ. Sowieso dat de standaard klassiekers als mayonaise, ketchup en satésaus op tafel moeten. Maar zoals in elke vriendengroep zullen er ook in die van jou wel een paar fitboys aanwezig zijn. Zorg dat er daarom ook een paar gezondere opties op tafel staan, zoals een aoli, een tzatziki of een lichte variant van de mayonaise. Vergeet niet dat de zomer voor de deur staat en iedereen er ook een beetje goed uit wilt blijven zien zonder shirt.

Ook leuk om eens met je vrienden te doen: chillen op het water in deze drijvende BBQ donut!

Related Posts