Dit zijn de 5 leukste terrassen om aan te meren in Amsterdam

In de zomer is er niks mooiers dan samen met je vrienden door de grachten van Amsterdam te varen. Maar af en toe moet je natuurlijk even ergens aan meren om wat koude drankjes te nuttigen en de gezelligheid van andere mensen op te zoeken. Gelukkig heeft Amsterdam heel wat mooie terrasjes waar je zo met je boot kunt aanmeren. Dit zijn vijf leuke plekjes die je deze zomer zeker niet mag overslaan als je lekker met je Antaris sloep aan het varen bent.

1. Brouwerij het IJ

In Amsterdam Oost kun je aanmeren bij Brouwerij het IJ. Brouwerij het IJ staat bekend om hun heerlijke speciaal biertjes dus als je daar van houdt kun je hier echt van alles proeven. Op het terras zit je onder een oude molen, terwijl je uitkijkt over het water.

https://www.instagram.com/p/BpAMyawgb2e/

2. De Waterkant

Als je wat later op de dag nog aan het varen bent en je op zoek bent naar een terras waar nog lang de zon schijnt, dan is de Waterkant de place to be. Dit is één van de weinige plekken in Amsterdam waar je tot laat in de zon kunt zitten onder het genot van een drankje en Mexicaanse nacho’s.

https://www.instagram.com/p/B00bkU3nsZF/

3. Café Hesp

Aan de Weesperzijde vind je het terras van Café Hesp. Hier hebben ze wel 20 verschillende biertjes op de tap en kun je heerlijk over de Amstel uitkijken terwijl je in de zon zit.

https://www.instagram.com/p/BicTN0QBxQs/

4. Meneer Nieges

Aan het IJ vind je Meneer Nieges en dat is één van de fijnste plekken om even aan te meren als je iets meer wilt dan alleen een drankje. Van kleine hapjes tot complete maaltijden, ze hebben het hier allemaal. Uiteraard kun je ook alleen een drankje doen onder het genot van een prachtig uitzicht over het water.

https://www.instagram.com/p/B1EYvFJogth/

5. George Marina

Hou je iets meer van luxe? Dan is George Marina de plek waar je moet zijn. Gelegen ter hoogte van het Amstel Station kun je aanmeren in de haven van George Marina en je even lekker laten verwennen door hun luxe bar en keuken terwijl je uitkijkt over de Amstel.

https://www.instagram.com/p/ByKQqPhoDav/
Related Posts