Dan was je niet de enige. Robb Report, een blog gespecialiseerd in alles dat veels te duur is, heeft de duurste steak ter wereld gevonden. Bij een slager genaamd Polmard Eleveur Boucher. Zoals je waarschijnlijk al aan de naam kunt aflezen, is dit in Frankrijk. Parijs om precies te zijn. Je kunt vlees dry-agen, dat doe je meestal een paar weken. Maar dit stuk vlees heeft werkelijk een winterslaap gehouden. Het heeft 15 jaar in een licht bevroren staat in een koeling gelegen!
Blonde d’Aquitaine
Deze manier van bewaren zorgt ervoor dat de smaak, textuur en kwaliteit van het vlees beter is dan welk stuk vlees ook. De familie Polmard heeft het rund (Blonde d’Aquitaine) zelf van begin tot eind opgevoed met veel liefde. Wanneer het rund geslacht wordt, krijgt het een koude wind met een snelheid van 47 mph over zich heen. Ijskoud. Het resultaat? Een steak van een kilo voor bijna 2900 euro. Die laat je niet zomaar iemand op de bbq gooien, zo lijkt ons..