Cubaanse sigaar gaat ook prima samen met een gin & tonic

De mensen onder ons die een beeld hebben van sigaren, denken vrijwel direct aan Cuba. Als er dan gevraagd wordt naar een favoriet drankje voor bij de Cubaanse sigaar, zou 90% antwoorden met een Cuba Libre. Maar volgens Tony Hoevenaars van Cubacigar, zou je net zo goed aan een Gin Tonic kunnen denken.

Gin wordt niet meteen met sigaren geassocieerd, maar beide passen qua smaakbeleving perfect bij elkaar. Een goed geselecteerde gin tonic verfrist het smaakpalet en overheerst het aroma van de Habano niet.

AK8A7926 Cuban cigars

Om dit te bewijzen is hij samen met Bart’s Bottles op zoek gegaan naar de perfecte pairing tussen een paar Cubaanse knallers en enkele internationale gins. Het resultaat is verbluffend, al zeggen we zelf – we zien zelfs een Nederlandse gin voorbij komen, welke wij graag aan jullie willen laten zien. Om het af te sluiten geven we nog een andere opvallende optie, een Romeo y Juliet met Gin Mare.

Rafael Gonzalez ‘Perla’ x Loopuyt gin – gegarneerd met citroengras

Rafael-Gonzalez-Perla-Single

De ‘Perla’ van Rafael Gonzalez is een relatief kleine Habano en biedt een minuut of twintig rookgenot. Deze milde Habano heeft een toegankelijk, relatief ingetogen karakter met toetsen van koffie, cacao en geroosterd brood.

Loopuyt Gin is een toegankelijke, fruitige en licht geparfumeerde gin. Loopuyt wordt gedistilleerd in Schiedam en voor hun perfecte gin hebben zij hun eigen tonic ontwikkeld die het karakter van de gin zoveel mogelijk tot uiting laat komen.

Romeo y Julieta Short Churchill x Gin Mare & 1724 Tonic – gegarneerd met basilicum

ryj_shortchur

Gin Mare is een gin die typische Mediterraanse kruiden gebruikt zoals rozemarijn, tijm, basilicum en olijven. De 1724 is een zoete tonic met een zachte kinine. Deze zoetheid combineert goed met de pittigheid van de sigaar. De basilicum geeft een frisse kruidige touch. Een pairing met mooie tegenstellingen, die toch fijn samen gaan! Mocht je te lui zijn om op zoek te gaan naar de 1724, volstaat een Fever Tree ook hoor.

Related Posts