Eindelijk stijlvol elektrisch scooter rijden met de Vespa Elettrica

Als je aan een scooter denkt, kan het niet anders dan dat je ook gelijk aan Vespa denkt. Het iconische uiterlijk van Vespa is niet weg te denken uit de stad. En nu hebben ze ook veilig gesteld dat dat in de toekomst zo zal blijven. Het was even geduld hebben, maar het wachten is meer dan beloond. Vespa heeft een elektrische scooter op de markt gezet en die voldoet aan alle verwachtingen.

Het design

Zoals je ziet is het design van de Vespa Elettrica gebaseerd op hun meest iconische model: de Primavera. Wat een slimme keuze is, aangezien dat ook het best verkochte model is. Je ziet eigenlijk in de eerste oogopslag niet dat het een elektrische scooter is, totdat je hoort dat er geen geluid uit de motor komt. Hoe tof is dat? Zo houdt de Elettrica het authentieke gevoel van een Vespa rijden, maar dan een stukje futuristischer.

De techniek

De grootse verandering zit ‘m natuurlijk in het feit dat de scooter helemaal elektrisch is. De scooter heeft een actieradius van 100 kilometer en is binnen vier uur helemaal opgeladen. En het mooie is dat er niets zoals bij elektrisch auto’s een speciale laadpaal nodig is. Je kunt de stekker gewoon in elk willekeurig stopcontact steken. Wel zo makkelijk!

Het gevoel

Wij hebben de eer gehad om de Vespa Elettrica te mogen rijden en wauw wat rijdt ie lekker! Zodra je gas geeft heb je direct power waardoor je binnen no-time op de maximum snelheid zit. Geloof ons, je gaat elke stoplicht optrek race winnen met dit model. Via het dashboard kan er met gemak geswitcht worden tussen verschillende standen. Zo kan je hem op power modus zetten als je alles uit de scooter wilt halen, maar is er ook een eco modus waardoor je de range van batterij zo ver mogelijk kunt uitstrekken. En wat er nieuw is, wat op geen enkele andere scooter kan is dat je hem ook in zijn achteruit kunt zetten. Vooral een lekker optie als ‘m ergens wilt in parkeren. Als je het echte gevoel wilt ervaren, bekijk dan even de onderstaande video. Want dat is precies zoals het voelt.

www.youtube.com/watch?v=7mKeU49wuIM

De opties

De Vespa Elettrica komt in twee modellen: de 45km/u en de 25km/u versie. Nu is na de helmplicht in Amsterdam, de 25km/u versie natuurlijk niet meer zo een favoriete optie, maar in de rest van Nederland kun je met deze versie nog heerlijk zonder helm rijden. De kleur van Elettrica is zilver kleurig en is beschikbaar in verschillen kleur opties qua accenten zoals blauw, zwart en geel. Het is een kleine touch, die net het verschil maakt.

De prijs

De prijs ligt op € 6.629,- euro. Een stukje prijziger dan een ‘normale Vespa’, maar daar krijg je een hoop voor terug.

Related Posts