Einstein’s handgeschreven “tip” voor een gelukkig leven is nu $2.3M waard

Als we iemand geloven om zijn theorieën dan is het wel Albert Einstein himself. Daar maakte hij zo’n 100 jaar geleden goed gebruik van toen hij een koerier een waardevolle “tip” gaf. De sleutel naar een gelukkig leven namelijk.

Deze week kwam een van de grootste breinen ter wereld opnieuw in het nieuws, hij schijnt namelijk de sleutel naar geluk te hebben gehad. In Jeruzalem zijn op een veiling twee briefjes verkocht voor $2.3 miljoen (AUD) met daarop handgeschreven lessen voor een gelukkig leven.

Geen fooi maar een tip… van $2.3 miljoen
In 1922 was Einstein op bezoek in Japan nadat hij de Nobel prijs voor Natuurkunde had gekregen. In het Imperial Hotel in Tokyo waar de genie zijn tijd doorbracht werd er op zijn deur geklopt. Een koerier kwam een bestelling brengen, maar Einstein had geen geld voor fooi liggen. In plaats van geld schreef hij twee briefjes op het briefpapier van het hotel en gaf die aan de koerier. Hij schijnt zelfs te hebben gezegd:

“Als je geluk hebt zijn deze briefjes ooit meer waard dan wat wisselgeld”


En hij had gelijk
Ondanks dat het toen misschien een beetje een gierige tip was, kreeg hij toch gelijk. Een familielid van die koerier stapt nu, zo’n 100 jaar later, naar een veiling om de briefjes te verkopen. Blijkbaar waren mensen bereid groot geld te betalen voor een kijkje in de diepste gedachtes van de wetenschapper, samen leverden de briefjes $2.3 miljoen Australische dollar (meer dan €1.5 miljoen) op.

Wat zijn dan die levenslessen?

“Een kalm en bescheiden leven brengt meer geluk dan het streven naar succes gecombineerd met constante rusteloosheid”

En

“Waar een wil is is een weg”

Goede levenslessen op zich, maar of het echt een kijk in het brein van de slimste man ter wereld is betwijfelen we. Kalm en bescheiden leven moet ook best moeilijk zijn geweest voor de wereldbekende wetenschapper.

Meer levenslessen? We hebben er ook een paar van Justin Timberlake opgedaan.

Related Posts