Event | ‘thanks.’ Rein Kooyman bedankt z’n vrienden en moeder aarde

Dit weekend opende de debuutexpositie van Rein Kooyman, thanks. en daar moesten wij natuurlijk even een kijkje nemen. Rein is vooral bekend van zijn modefotografie en portretten. Met zijn 23 jaartjes jong heeft hij toch al menig groot artiest voor zijn lens gehad, waaronder Wacka Flocka Flame, Mos Def en Michel de Hey. Maar deze foto’s zul je bij de expo dus allemaal niet te zien krijgen.

Met thanks. wil Rein een andere kant van zichzelf belichten en laten zien wat hem nog meer bezig houdt naast zijn commerciëlere werk. De expo is een vlucht terug naar de roots van wat hem aantrok in de fotografie. Reizen, op ontdekkingstocht en de verwondering van de natuur. Landschappen dus. De man zit al 8 jaar in de business (wat deed jij op je 15e?) en heeft naast zijn professionele werk tijdens zijn reizen de exotische locaties vastgelegd die hem motiveren en inspireren. Denk aan meren, besneeuwde bergtoppen en sterrenhemels. Met de inhoud van thanks. brengt Rein een bedankje voor hoe de beleving van deze plekken en momenten hem gevormd heeft als fotograaf, maar ook als persoon. Door het houden van de expo zelf geeft hij een fysiek bedankje aan de mensen uit zijn omgeving voor alle hulp en stimulatie die hij heeft mogen ontvangen in de groei van zijn carrière.

De foto’s zijn groot afgedrukt, we schatten ze met ons ragscherpe timmermansoog toch wel op zo’n 70x100cm. Groot genoeg formaat dus om je echt de landschappen in te laten trekken. Daarnaast zijn ze lekker mat afgewerkt waardoor je niet afgeleid wordt door reflecties. Gewaagd trouwens, want je kunt daardoor wel tot op de pixel loeren en elk oneffenheidje van de lens wordt zo zichtbaar. Er zijn weinig fotografen die zich op die manier bloot durven geven.

Waar & waneer:

Voor een kleine sneak peek kan je terecht op Rein z’n website, maar ze in het echt bekijken is toch een stuk leuker. Dat kan bij het Westcord Fashion Hotel Amsterdam aan de Hendrikje Stoffelsstraat 1. In Amsterdam dus. De foto’s hangen nog tot december.

Behind the lens: Mitch Photography

Related Posts