Food Friday | De Sweet Potato Blackbean Burger van Chef met lef

Nigel van der Horst, ook wel bekend als Chef met lef is 26 jaar oud en een echte master in de keuken. Door middel van recepten probeert hij mensen te inspireren om gezond, lekker en makkelijk te koken. Zijn Instagram game is best wel hard en daar inspireert hij dan ook al jaren mensen om beter te leven. Dat doet hij als kok in de keuken, maar ook als fanatieke sporter in de gym. Hij laat zien dat je eigenlijk alles kunt eten, zolang je maar een balans creëert tussen voeding en je dagelijkse verbranding. Hij laat niet alleen de ingrediënten zijn, maar ook de exacte voedingswaarden. 

Wij hebben hem weten te strikken om elke week zijn favoriete recept met ons te delen. Deze week presenteren wij de ‘Sweet Potato Blackbean Burger’!

(Bereidingstijd circa 10-20 minuten)

Ingrediënten voor 3 personen

  • 150gram Zwarte bonen
  • 300gram Zoete Aardappel
  • 125gram Basmati Rijst
  • 3 burger broodjes
  • 1 Avocado
  • 2 Rode ui
  • Bosje Peterselie
  • 25gram Bosui
  • Paar blaadjes Romeinse sla
  • Augurk

Whisky saus

  • 1/2 eetlepel Bruine suiker
  • 5ml Appel cider
  • Scheutje Whisky (10-15ml)
  • 30-50ml Remia Smokey BBQ Saus
  • Eetlepel ketchup
  • Snufje zout
  • 5ml Maple Syrup
  • 3-5ml Sriracha

Mix alle ingrediënten goed door elkaar, proef even tussen door en voeg zout toe naar smaak.

*Je kan ook gewoon whisky kopen 😉

Sweet potato blackbean burger


Voedingswaarde voor de gehele maaltijd

[column size=one_third position=first ]

Kcal
Koolhydraten
Eiwitten
Vezels
Vetten

[/column]

[column size=one_third position=middle ]

511kcal
75 gram
17 gram
7,3 gram
12 gram

[/column]
[column size=one_third position=last ]
[/column]


De 10 te nemen stappen

  1. Verwarm de oven op 220graden.
  2. Pak 2 zoete aardappels in aluminiumfolie. Als de oven warm genoeg is mogen deze erin. (20-30min)
  3. Dit kan wel even wat tijd in beslag nemen. De aardappels moeten van binnen helemaal zacht zijn. Je kan dit checken om er tussentijds een saté stokje in te prikken
  4. Nu een pan met water op zetten en als het water kookt doe je er een snufje zout in.
  5. Kook de rijst 8 minuten en giet daarna gelijk in een zweef, doorspoelen met koud water en uit laten lekken.
  6. Je kan ondertussen de augurk in schijfjes snijden. 1 Ui heel fijn snipperen de ander in halve maantjes snijden. De avocado, bosui en peterselie kan je ook gaan snijden.
  7. Doe de gesnipperde ui, peterselie, bosui en rijst, zwarte bonen in een kom.
  8. Als de aardappelen klaar zijn, snijd je deze door het midden en hol je met een lepel de aardappel uit. Dit doe je in de kom bij de zwarte bonen e.d.
  9. Dit kneed je heel goed door elkaar heen en hier maak je vervolgens burgers van.
  10. Zet een pan op middelhoog vuur met een scheutje zonnebloem olie en bak de burgers zo een 3-4 minuten per kant.
  11. Gaar af in de oven voor nog zo een 6-8 minuten. Doe de broodjes ook even 2-3 minuten in de oven.
  12. Smeer wat saus op het broodje, leg er een blaadje sla op, dan de burger en de rest!

Enjoy!


Met de smakelijke groeten van de Chef,

met lef 😉

We gebruiken cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door deze melding te accepteren, of door gebruik te blijven maken van onze website weten we dat je hiermee akkoord gaat.

Accepteren Meer informatie