gin-festival-amsterdam

Gin liefhebber? Dan moet je naar het Amsterdamse Gin Festival

Verrijk op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei jouw gin-kennis tijdens de tweede editie van het Gin Festival in de Amsterdamse Undercurrent. Liefhebbers van de populaire G&T, kenners, maar ook de Gin-leek is welkom om zich tijdens het Gin Festival te laten informeren. Zo zullen er verschillende connaisseurs presentaties geven en kun je jezelf laten verrassen door meer dan 150 verschillende Gin-merken, een groot aantal mixers, jenevers, vermouths, ambachtelijke vodkas, tequilas en mezcals.

Tijdens het festival zullen er verschillende sprekers uit binnen- en buitenland vertellen over hun vak. Hierbij komt de geschiedenis, en alle facetten van het ontwikkelen, distilleren en verpakken van gin, tonic, jenever en cocktails aan bod. Ook kunnen er proeverijen worden bijgewoond waar verschillende soorten gin en jenever worden geproefd.

Op het programma staan onder andere de volgende sprekers

• Fréderic Du Bois – Belgische auteur van ‘Gin & Tonic’ en promoot nu zijn nieuwste boek ‘199 Gins uit België en Nederland’
• Ian Hart – baanbrekend micro-distillateur uit London
• Schilo van Coevorden en Tim Hoevenagels – chef en bartender van Tunes Bar/Conservatorium Hotel over de G&T en wat daarna komt
• David Trampe – dé agave-ambassadeur over mezcal en tequila • Joël Broekaert – een ode aan de Kopstoot
• Tales & Spirits – de nummer 18 bar in de wereld vertelt over de cocktailwereld en de gin die zij importeren: Porter’s Gin
• Albert van Beeck Calkoen – oprichter van het Gin Festival vertelt over de impact van gin op de drankcultuur in Nederland

Het Gin Festival zal plaatsvinden in de Undercurrent, gelegen op het NDSM-terrein aan het water. Geen stress wat betreft vervoer: een speciale én gratis veerdienst zal tussen het Centraal Station en het festivalterrein op en neer varen gedurende de openingstijden van het festival. Ben je iets eerder? De veerdienst vaart al een uur voorafgaand aan elke shift.

Je ontvangt bij binnenkomst een speciaal tasting-glas en een 200 pagina’s tellende Gin Guide, exclusief verkrijgbaar op het festival, met ruimte voor smaaknotities voor elk van de aanwezige merken.

Geen overbodig afval

In samenwerking met Things For Drinks zal ervoor gezorgd worden dat alle drinkglazen van glas zijn. Naast het Gin Festival tasting-glas (keuze uit 6 verschillende shotglaasjes) dat de bezoekers gratis krijgen, kunnen de gasten bij binnenkomst ook een premium longdrink kopen voor slechts €2,80. Er zijn 5 verschillende longdrinkglazen verkrijgbaar en mét dit glas kunnen de bezoekers het hele festival doorkomen. Dit zal ervoor zorgen dat er uiteindelijk zo’n 40.000 plastic proefglaasjes, 15.000 plastic longdrinks en 20.000 plastic rietjes niet de prullenbak in verdwijnen. Ook de foodtrucks zullen werken met uitsluitend papier of biologisch afbreekbaar materiaal.

About het Gin Festival

Op 21 mei 2016 vond de eerste editie van het festival plaats, de eerste editie was direct uitverkocht. Wegens het succes van die dag is het festival dit jaar verlengd naar twee dagen. Daarnaast is er ten opzichte van vorig jaar een nog grotere opkomst van Nederlandse gins én een grotere diversiteit aan mixers aanwezig. Het festival is bedacht en georganiseerd door Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen. Hij beseft dat hij een grote trend is gestart op het gebied van drank festivals. “Ik wilde een grote groep mensen aanspreken, op een leuke, informatieve en actieve manier over mijn passie: mooie dranken,” aldus Mister Cocktail.

Tijden, prijzen & locatie

Meer info over tijden, prijzen & locatie vind je hier.

Related Posts