Goed eten op Ibiza zonder stijlloze toeristen

Ibiza. Een plek waar we allemaal wel een weekendje (of gewoon een week) zouden willen genieten. Maar dan zonder van onze slippers gelopen te worden of uren te wachten op een cocktail omdat het zo druk is. Hoe? Wij geven je de insights zodat jij kan doen waarvoor je hier bent; even helemaal zen worden. Een drankje in je linker- en een goed boek, of nee, laten we eerlijk zijn, je telefoon in de rechterhand. 

Vanuit het vliegtuig heb je vast gespot dat het hier niet erg groot is, toch is een auto wel een must-have. Een goeie auto verhuur in Ibiza is Doyouspain.com, serieus, hier heb je een VW Golf of gelijke maat voor €40,- per week. Per dag? Nee per week. Ik zou zeggen, doe eens gek en regel een cabrio.. en een strohoed!

Uiteraard ben jij bekend met AirBnB, genoeg keus, kies wat leuks, mi casa es su casa toch. Als je echt even opzoek bent naar de rust dan raden wij je aan een plek te zoeken aan de noordkust, wil je iets meer leven in de tent dan is de zuidoostkust jouw ding. Geregeld? Mooi, dan kunnen we nu door naar het belangrijkste deel; de beste plekjes om te eten.

Ontbijt Spot #1

Bij Passion is serieus alles op de kaart goddelijk en, voor de fitboys onder ons, gezond dus als je zin hebt in een dubbel ontbijt, be my guest. Ze hebben vier locaties waarvan toevallig één in de Marina (dus ook als je met de jacht komt is dit jouw spot.)

Ontbijt Spot #2

Ontbijten in een prachtige tuin tussen de bloemetjes en bijtjes? Welkom bij dit verstopte pareltje, The Giri Café . Toen wij hier voor het eerst kwamen dachten we dat we verkeerd zaten, maar achter het kleine geveltje, door de poortjes, naar de tuin, schuilt een hemelse plek! Je kan hier eigenlijk de hele dag blijven plakken aangezien ze ook heerlijke lunch en diner verzorgen. Verplaats van je tafel naar de lounge bedjes en kom maar op met die gezonde sapjes en heerlijke hapjes.

Lunch Spot #1

Ook voor de lunch hebben wij iets leuks voor je uitgekozen, zo vonden wij onszelf bij Ecocentro. De naam deed ons meteen denken aan een intiem yogaplekje en eigenlijk is dat het ook wel een beetje. Een oase van rust, super lieve bediening en ze serveren ook nog eens vegan food alsof het de normaalste zaak van de wereld is (oké wij zijn stiekem ook fitboys). Ze werken hier met een dagelijks wisselend menu voor een klein prijsje en alles is even lekker. Omdat deze plek nog niet zo bekend is kun je hier echt genieten van de stilte.

Lunch Spot #2

Als we het logo omschrijven weet jij welke plek we bedoelen. Komt ie; een witte fossiele schelp. Amante, check. Maar die bedoelen we niet! Huh?Amante kent iedereen die op Ibiza is geweest (en is zeker ook een place-to-be) maar ze hebben nu een zusje! En Aiyanna is zelfs nog beter! Ze zijn sinds juni dit jaar open voor lunch en de gerechtjes zijn net zo mooi en verfijnd als je verwacht van deze bijzondere plek.

Afterlunch pre-dinner activiteit

Op Ibiza eten ze altijd laat en we zitten vol van de lunch.  Misschien nog even wat ontdekken op het eiland voordat we aan het avondeten denken. Atzaro is het rustoord van Ibiza, je kunt hier perfect van een massage genieten of gewoon een middagje hangen op de idyllische enorme zonnebedjes. Mocht je toch nog trek krijgen (of gewoon echt niet meer weg willen) dan kan je hier ook nog een heerlijk hapje eten.

Zonsondergang is een must

Bij Sunset Ashram kun je de zon ’s avonds in de zee zien verdwijnen. Toevallig zin in pizza tussen de locals? Hier bij Pizzería Enfarinarte in San Carlos hebben ze echt de allerlekkerste pizza van het hele eiland. Het is zo local dat ze geen website hebben maar Google maps kent hem wel. Hier even een drankje drinken, eventueel hapje eten en ons voorbereiden op het diner.

Avondeten Spot #1

Tijd voor onze tips voor het diner. Restaurant Ses Escoles, nog vrij onbekend, maar zeker de moeite waard! Bij dit restaurant kwamen wij toevallig terecht, we zijn namelijk altijd van de winkeltjes kijken en plotseling zat er (naast het winkeltje met zelfgemaakte olijfolie, wijntjes en andere lekkere dingetjes) een heel restaurant! Het is hier binnen lekker koel, de gerechtjes zijn creatief, verrassend en perfect om te delen zodat je van alles wat kan proeven!

Avondeten Spot #2

Het volgende plekje voor het diner is niet zo verborgen. Nouja, eigenlijk gewoon niet want je zit op het dak, met een prachtig romantisch uitzicht op het oude deel van Ibiza stad. Welkom bij Patchwork! (Het dak is trouwens van het ook super stijlvolle restaurant Sa Punta, een waanzinnig lekker plekje maar wel een van de drukkere dus gaan we even niet verder op in) Patchwork is een Libanees restaurant en deze keuken staat bekend om het delen, bestel hier dus allemaal gerechtjes en zet ze midden op tafel. Sharing is caring!

En als je toch naar Ibiza gaat, verblijf dan in dit magisch mooie retreat.

Related Posts