Op de foto’s van deze Google Streetview fotograaf moet je even een blik werpen

We stellen je even voor aan Jacqui Kenny. Haar grootste angst is vliegen. Toch heeft deze in Londen gevestigde Nieuw-Zeelander een manier gevonden om foto’s over de hele wereld te maken. Namelijk door middel van Google Streetview. Naast vliegangst heeft ze ook Agoraphobia, wat inhoudt dat ze niet kan functioneren op drukke punten met veel mensen en moeilijk ver van vertrouwde plekken weg kan.

Hoe is het begonnen?
Ze begon met het afstruinen van Google Streetview als afleiding van de negatieve gedachtes die ze had. Tot ze op een gegeven moment screenshots begon te maken van haar virtuele reizen door bijvoorbeeld Chili, Mongolië en Senegal. Nu beheert ze een archief van 25.000 foto’s en heeft ze een obsessie met het vinden van het juiste shot. Ze gaat nu bij de naam ‘The Agoraphobia Traveller’.  Wij zijn in ieder geval onder de indruk.

Hoe gaat ze te werk?
Kenny zoekt voor haar foto’s op bepaalde elementen. Ze begint bij het kiezen van een land dat dichtbij de evenaar ligt. Op deze manier heeft de Google Streetview fotograaf meer kans op goed licht en mooie schaduwen. Vervolgens zoomt ze in op één van de grootste steden om vanuit dat oogpunt door te gaan in kleine dorpjes en buitenwijken af te struinen op zoek naar het perfecte shot. Ze bewerkt haar foto’s minimaal in Photoshop en Instagram om geen vertekend beeld te geven van de locatie en Google Streetview.

Het resultaat mag er wezen. Strakke lijnen met vaak mooie achtergronden sommige foto’s zijn in 360 graden gemaakt wat zorgt voor indrukwekkende beelden. Andere foto’s zijn juist weer heel minimalistisch en gecentreerd. We hebben een aantal mooie foto’s voor je op een rijtje gezet. Maar bezoek ook vooral even haar Instagram.

https://www.instagram.com/p/BTXKbtSFicx/?hl=en&taken-by=streetview.portraits

https://www.instagram.com/p/BSRgvYzjSS1/?hl=en&taken-by=streetview.portraits

https://www.instagram.com/p/BRJcrGqFzVa/?hl=en&taken-by=streetview.portraits

https://www.instagram.com/p/BRBxoBHFUdl/?hl=en&taken-by=streetview.portraits

Mocht je in staat zijn wel echt de wereld over te reizen, dan hebben we alvast 5 betaalbare privé eilandjes voor je uitgezocht over de hele wereld.

Related Posts