Klassiek Frans genieten met huisgemaakte champagne bij Hennequin & To

Er zijn mensen die hun champagne aanpassen aan het eten en mensen die hun eten aanpassen aan de champagne. Bij Hennequin & To doen ze allebei. Ze maken namelijk hun eigen champagne en overheerlijke Franse gerechtjes. Dit wil je niet missen.

Het restaurant van Pascal Hennequin en Toby Mensink opende zo’n acht maanden geleden zijn deuren in de pijp in Amsterdam. Samen met chef Arturo Pagana is het restaurant een waar culinair hoogtepunt uit de Franse keuken.

Een restaurant waar je júist de champagne van het huis wilt
Hennequin & To serveert niet zomaar champagne. De mannen die zelf wel van een wijntje houden waren op een van hun vele wijnavonturen in Frankrijk waar ze stuitte op de wijngaard van de familie Hennequin. Ze besloten de echte Hennequin original champagnes naar Amsterdam te importeren. Toen de gelegenheid zich voordeed om een restaurant te openen was er dan ook geen moment twijfel. Maar dat het om champagne gaat zie je wel terug in het restaurant, je wordt namelijk verwelkomt met een glas bubbels gemaakt door de Hennequins zelf.

Gastvrij, gezellig, open en jong
De sfeer in het restaurant zit meteen goed. Met een haardvuur en grote ramen is het huiselijk en open. Je voelt je meteen ontspannen en verwent. De gerechten zijn klassiekers zoals steak tartare en truffel risotto, maar ook dynamisch, ze worden namelijk precies gematcht met de wijn en ingrediënten van het seizoen.

Locatie: Ferdinand Bolstraat 26
Openingstijden: 17.00-22.00 dinsdag & woensdag, 12.00-01.00 do-zo.

Related Posts