Waar moet je zijn tijdens een weekendje Londen?

Weekendtripjes zijn een van onze favoriete tijdsbestedingen. Je benut je weekend optimaal en ontdekt meteen eens het uitgaansleven in een andere stad. Geluksvogels die we zijn zitten we in Europa in de ideale thuisbasis voor dit soort korte avonturen. Neem een weekendje Londen bijvoorbeeld. Maar met twee dagen om een hele stad te ontdekken moet je wel voorbereid zijn. Je bent er maar een weekend en een stad als Londen heeft veel te bieden, daarom is een planning toch enigszins een vereiste. Wat is nou echt de moeite waard om te doen? We hebben een paar buurten voor je uitgelicht die tijdens je bezoek zeker de moeite waard zullen zijn. Cheers mate!

Tip
Allereerst een tip over hoe je je het beste kan verplaatsen in deze grote stad. Het openbaar vervoer is hier top geregeld, dus koop gelijk bij aankomst een Oyster kaart. Dit zal uiteindelijk goedkoper zijn dan het aanschaffen van dagkaarten of losse openbaar vervoerkaartjes. Zo bespaar je ook nog eens een paar centen! Makes cents right?!

Lekker toeristje uithangen ja
Natuurlijk begrijpen we dat je even langs alle sightseeing hotspots wilt zoals de Tower Bridge, Londen Eye, Big Ben enzovoorts, maar je wilt natuurlijk niet de hele dag tussen hordes toeristen lopen en meerdere selfie stokken om de oren krijgen. Niks vervelender dan chinezen die fotograferen met hun Ipad. Daarom gaan we die nu niet voor je uitlichten, want deze plekken weet je hopelijk toch wel te vinden. En anders is er google. Maar wat is dan verder leuk om te doen in de korte tijd die je hebt?

Daylight – Camden Town/Market
Als je nog een paar mooie souvenirs voor thuis wilt scoren, dan ben je hier aan het juiste adres. Camden Market is als open- en overdekte markt heerlijk om even overheen te struinen. De tijd dat Camden nog een valhalla voor de alternatievelingen en rockers was is voorbij, dus naast de verdwaalde punk-winkel is er nu echt alles te vinden. Zorg wel dat je er voor 12:00 bent anders wordt het druk. Daarnaast kan je hier ook terecht voor een lekkere lunch bij verschillende eetkraampjes met hapjes van over de hele wereld.

Diner time – Soho
In de buurt ‘Soho’ vindt je genoeg restaurants in elke prijsklasse en is het bijna moeilijk om er een uit te kiezen. De een nog hipper dan de ander. Aanrader is bijvoorbeeld vegetarisch restaurant ‘Mildreds‘. Die bekend staat om zijn Sri Lankan sweet potato and green bean curry with roasted lime cashews, pea basmati rice and coconut tomato sambal. Delicious zegmaar.

Nightlife – Shoreditch
Hier sterft het van de pubs & clubs in verschillende soorten en mate, maar gegarandeerd voor ieder wat wils. Of je nou gewoon wat drankjes wilt doen of dat je echt wilt stappen, het kan in deze buurt allemaal. Het is een buurt waar veel jongere uit Londen uitgaan. ‘Club Cargo‘ is een van de clubs in Shoreditch die de moeite waard is. Koop je tickets vooraf en ga niet te laat naar binnen. Zo voorkom je lang in de rij te staan, je kan hier namelijk ook prima terecht voor pre drinks!

Toch niet overtuigd over wat Londen te bieden heeft? Dan hebben we een ook nog een weekendje Barcelona voor je uitgestippeld!

Related Posts

HUF Summer 2015 Lookbook

Bekijk hier het zomer 2015 Lookbook van het skateboardmerk HUF. Opgericht door pro skater Keith Hufnagel in 2002,…