Het gereedschap dat iedere klusser in huis wil hebben

Niemand wil een help-mijn-man-is-klusser zijn en daarom is het belangrijk dat jij naast de basis skills ook de juiste spullen in huis hebt. Niets is vervelender dan een vrije zaterdag, een hoop motivatie, maar een gebrek aan gereedschap. Daarom helpen wij jou een handje op weg. 

Alles in één

De beste manier om aan de slag te gaan, is door een “alles-in-één” gereedschapsset te kopen. Gereedschapsfabrikanten verkopen goed doordachte sets die de belangrijkste basisgereedschappen bevatten. Investeer daarnaast in comfortabel handgereedschap. Met een goede multifunctionele schroevendraaier, een waterpasmeter en een set inbussleutels kom je een heel eind. Afhankelijk van waar je mee aan de slag wilt, kun je daarnaast kiezen voor een basisset afgestemd op het soort materiaal waarmee jij aan de slag gaat, denk bijvoorbeeld aan houtbewerking.

Elektrisch gereedschap

Hoewel veel mogelijk is met handgereedschap, zal je voor grotere projecten, die veel repetitief werk vereisen, moeten overwegen om wat elektrisch gereedschap aan te schaffen. Een boormachine, een schuurmachine, een decoupeerzaag zijn de basis, maar om daaraan toe te voegen, gaat er niets boven een afkortzaag voor comfort, snelheid en precisie om alle soorten materialen mee te zagen.

A great tool only hurts once 

Er bestaat een overvloed aan hulpmiddelen die een klusser graag in bezit heeft, van de digitale waterpas tot de 360 ​​graden laser. Het is daarom belangrijk om te identificeren wat je het leukst vindt om thuis te doen, om vervolgens daarin te investeren. Kies voor goede kwaliteit gereedschap, zodat je er jaren plezier van hebt. Ook als je een geen professional bent, kan je jezelf trakteren op een aantal professionele tools. 

Veiligheid boven alles

Wat te vaak over het hoofd gezien wordt, is veiligheid. Handschoenen, oorbeschermers en een bril zijn van het grootste belang om ongelukken en beschadiging te voorkomen. Denk ook aan je houding, je wil te allen tijde jezelf zo comfortabel mogelijk maken tijdens het klussen, om blessures te voorkomen. Werk daarom met een zaagbok op heuphoogte op een stevige ondergrond. 

Related Posts