Hobbychef of fijnproever? Dan moet je dit weekend naar Taste of Amsterdam

Pinksteren is lekkerder dan ooit met Taste of Amsterdam! Nederlandse top chefs als Jonnie Boer, Michiel van der Eerde, Julius Jaspers en Peter Lute zetten vier dagen de pannen op het vuur voor hét restaurantfestival van de hoofdstad. Van vrijdag 2 t/m maandag 5 juni 2017 verzamelt Taste of Amsterdam restaurants, tastings, workshops, muziek en een foodmarket in het Amstelpark. Een programma om van te watertanden. 

Eten

Om nog meer hobbychefs, fijnproevers en dorstige thuisbartenders de kans te geven zich Taste of Amsterdam te laten smaken, neemt Taste dit jaar het pinksterweekend over. Nieuwe gezichten en vertrouwde namen maken hun opwachting om zo’n 30.000 hongerige Tasters bijzondere gerechten voor te schotelen. Onder andere restaurants The French Connection, ROAST, The Harbour Club, Visaandeschelde, De Kruidfabriek, ’t Amsterdammertje*, THE BUTCHER en Pikoteo zullen hun kookkunsten vertonen. De Veuve Clicquot Journey stuurt bezoekers dit jaar langs de meest exclusieve locaties van Amsterdam: Occo – The Dylan, Bridges – The Grand en Ciel Bleu – Okura Hotel onder leiding van Onno Kokmeijer, Andrès Delpeut en Dennis Kuipers. Ook aankomende nieuwelingen The Good Companion, Vesuvius en Carnivor stellen zich voor op Taste. Voor de vermoeide foodie levert de bezorgservice in de Deliveroo Relax Area alle gerechten op bestelling af.

Doen

Er is niet alleen veel te proeven, maar ook heel veel te doen op Taste of Amsterdam. Zo volgt de ware carnivoor een ‘Perfect Chicken’ workshop in de Big Green Egg School. Jonnie Boer en Jan Smink van de Librije*** laten bij AEG Tasteology zien dat sterren koken met de juiste apparatuur en ingrediënten ook door thuischefs te benaderen is. Taste opent daarnaast voor de tweede keer het AEG Baking Lab, waar thuisbakkers de broodjes, koeken en taarten bruin bakken onder leiding van meesterbakker Edwin Klaasen. Bij Taste of Kids kunnen zelfs de kleinste chefs dagenlang in de keuken staan.

Bij Taste the World with Etihad Airways gaan topchefs de strijd aan om een plek in de wereldwijde Taste the World finale in Abu Dhabi te verdienen. Slechts één Nederlandse chef doet met zijn Taste-gerecht in deze finale een gooi naar de titel van ’s werelds beste Taste-chef. Taste krijgt een extra garnituur met het nodige (muzikale) entertainment. De hobbykoks die liever in hun eigen huis aan de slag gaan, struinen de foodmarket af. Ze proeven bijzondere ingrediënten en nemen ze mee voor een Taste of Thuis.

Drinken

Dorstige proevers lessen de dorst op een van de wijnproeverijen of spirit masterclasses van Taste. Ketel One trotseert katers met een Bloody Mary workshop en Gulpener leert Tasters alles over gerstenat in ‘t Biercollege. Een wijnproeverij van Casillero del Diablo en restaurant Pikoteo combineert eten en drinken. Taste verzamelt daarnaast een menu van bijzondere dranken. Van wereldse wijnen uit alle windstreken tot de meest lokale (Amsterdamse) bieren.

Tickets

Tickets voor Taste of Amsterdam zijn online voor €12,- (inclusief boekingskosten) te bestellen. Een kaartje is geldig voor één van de vier dagen, op een dag naar keuze. Een passe-partout (€22) geeft toegang tot alle dagen. Tickets voor Taste of Amsterdam zijn te koop via www.tasteofamsterdam.com

Openingstijden Taste 2017

Vrijdag 2 juni 15.00 – 23.00 uur

Zaterdag 3 juni 12.00 – 23.00 uur

Zondag 4 juni 12.00 – 23.00 uur

Maandag 5 juni 12.00 – 23.00 uur

Related Posts