Hoe kun je het uiterlijk van je auto mooier maken?

Als je wilt dat je auto wat meer opvalt, hoef je hem niet gelijk in te ruilen voor een nieuw exemplaar. Je kunt je huidige auto ook een meer opvallend uiterlijk geven door hem te tunen. Wat kun je doen om je auto er mooier uit te laten zien? 

Een mooi design voor je velgen

De standaard velgen van je auto kun je vervangen met een chiquere of sportievere velgen. Bijvoorbeeld glanzend zwarte velgen met een rode rand, of een strak design van antraciet. Dit zijn vaak lichtmetalen velgen of aluminium velgen. Deze velgen kosten vaak wat meer, maar ze hebben een aantal praktische voordelen. Lichtmetalen velgen hebben minder kans op corrosie, ze zijn beter voor de levensduur van je wielen en remmen omdat ze een betere warmteafvoer hebben. Je kunt dit soort velgen kopen bij Wheelpoint online velgen winkel.

Sideskirts voor een sportieve uitstraling 

Je kunt je auto een sportieve look geven door sideskirts te plaatsen. Dit zijn zijspoilers die je makkelijk zelf kunt aanbrengen. Ze zorgen ervoor dat je auto er lager uitziet, waardoor hij een echte racelook krijgt. Sideskirts kun je in verschillende soorten krijgen, met racegaas, of bijvoorbeeld met sidewings. Sideskirts beschermen de auto tegen opspattend gesteente en vuil en maken de auto aerodynamischer, waardoor het brandstofverbruik lager wordt. 

Spatbordverbreders

Ook met spatbordverbreders kun je je auto lager doen lijken. Deze worden bevestigd aan de randen van de wielkast van de auto en geven de auto een bredere look. Spatbordverbreders zij universeel, dus op de meeste auto’s passen ze zonder problemen. In combinatie met brede sportvelgen of spoorverbreders kunnen de wielen gaan aanlopen wanneer je spatbordverbreders plaatst. Het aanbrengen van spatbordverbreders kun je beter overlaten aan een tuningspecialist zodat je zelf de lak van je auto niet beschadigd. 

Zonneschermen

Vind je de ramen van je auto saai en wil je de passagiers op de achterbank beschermen tegen de zon? Kies dan voor zonneschermen. Deze kun je aan de binnenkant van je ramen ophangen. Met zuignappen kleven ze aan de ramen vast. 

Een andere bumper

Met een lagere bumper kun je je auto een hele andere uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld voor een verlaagde bumper voor een sportieve uitstraling. Het beste is om deze klus te laten klaren bij een tuningbedrijf of bij een plaatselijk autobedrijf. Voor bijna alle auto’s kun je andere bumpers vinden, speciale bumpers voor jouw merk auto en type model of bumpers van een iets ander model.

Een andere kleur

Een mooie felle kleur kan erg helpen om je auto een sportievere look te geven. Sommige kleuren passen beter bij bepaalde auto’s dan andere. Bij een sportieve auto passen de kleuren geel en rood. Zo zijn sportauto’s als ferrari’s bijna altijd rood. Ook matte kleuren kunnen je auto een hele nieuwe look geven. Een matte donkergroene kleur staat bijvoorbeeld erg goed bij BMW’s.

Spoilers en bodykits

Geef je auto een sportievere uitstraling met een spoiler. Ook een grill is een onderdeel dat je auto ineens een hele andere look te geven. Je kunt ook gelijk gaan voor een complete bodykit. Een bodykit bestaat uit een voorbumper, een deurverbredingsset, vier wielkastverbreders een achterbumper en montagemateriaal. Een bodykit maakt je auto een stuk breder.

Tuningstickers

De Fast and the Furious films hebben bijgedragen aan de populariteit van tuningstickers. Vooral deurlogo’s zijn in trek. Ook tankdop stickers zijn een aanrader om je tankdop wat flitsender te maken. Je kunt de stickers op twee manieren plakken: droog of nat. Met de droge methode komen de stickers echt muurvast te zitten. De natte methode heeft als voordeel dat je niet in een keer goed hoeft te plakken. Als de stickers een beetje scheef zitten is dat niet erg. Je kunt ze loshalen en het opnieuw proberen. 

Sportuitlaat

Het uitlaatsysteem van een auto is vooral functioneel. Het voert restgassen af en dempt het geluid. Het uiteinde van de uitlaat, het sierstuk kan de uitstraling van de auto enorm beïnvloeden. Zo kun je je auto voorzien van een sportuitlaat van RVS met een grotere diameter, waardoor de uitlaatgassen meer ruimte hebben. Hierdoor zul je de auto horen blazen. Doordat de motor minder tegendruk krijgt, zal de sportuitlaat betere prestaties wat betreft motorvermogen opleveren.

Related Posts