Hugh Hefner is overleden: tien feiten die je nog niet wist over de Playboy-icoon

In 1953 begon het blad nog klein met een schraal budget van slechts $600, nu bijna 65 jaar later is Playboy uitgegroeid tot een van de meest iconische bladen ooit. Dit allemaal dankzij Hugh Hefner. Gister op 27 september 2017, na een turbulent leven, is de Playboy-icoon overleden op 91 jarige leeftijd in zijn geliefde Playboy Mansion.

Playboy 

Het begon allemaal met niemand minder dan Marylin Monroe op de cover. Van Kim Kardashian tot Kate Moss, na Marylin volgde veel bekende vrouwen op de cover. Hefner zorgde door zijn blootblad voor een seksuele revolutie. Zo zei hij hierover: “De boodschap die we brachten. was simpelweg dat er niets mis is met seks en dat gewone aardige meisjes daar ook van houden. We stonden daarmee aan de wieg van de seksuele revolutie”.

Hier 10 opmerkelijke dingen over het Playboy Mansion

Omringd door de Playboy Bunnies hield Hugh Hefner, gehuld in zijn rood satijnen jasje, al te graag feestjes in zijn Playboy Mansion. Holly Madison, toch wel een van zijn bekendste vriendinnen, onthulde een paar opmerkelijke feiten over het huis en Hugh. Hier tien van haar meest opmerkelijke uitspraken:

1. Zijn meisjes moesten elke avond dezelfde flanellen pyjama’s dragen voor het bed ritueel

Een regel van het huis was dus dat de meisjes zich in identieke pyjama’s kleedden.

2. Hefner wilde van elk meisje die het huis betrad een foto

Een medewerker van het huis maakte van elke vrouw die het huis voor het eerst betrad een foto. Deze foto’s werden later door Hefner hemzelf beoordeeld en becijferd met een A, B of C.

3. Zijn zoons Cooper (destijds 10 jaar) en Martson (9 jaar) sliepen bij een vriendin op de kamer

Hugh Hefner liet zijn zoons bij een van zijn vriendinnen slapen: ‘Er lagen overal seksspeeltjes in die kamer, wat een nogal rare situatie was met die kinderen erbij’.

4. Het was duidelijk wat Hefner voor ogen had als het gaat om schoonheid 

Madison vertelt dat Hefner elke vriendin een wekelijks “kledingtoeslag” bedrag gaf van $1000. Daarnaast mochten zij onbeperkt gebruik maken van schoonheidsdiensten en plastische chirurgie bood hij ook regelmatig aan.

5. Er was geen sprake van intimiteit 

De meisjes kwamen om de beurt om Hef te ‘plezieren’, maar Hef maakte altijd zelf de klus af. Van intimiteit was er eigenlijk geen sprake, zo vertelt ze: ‘De  eerste keer dat ik in zijn slaapkamer kwam, had ik ongeveer drie liter wodka in mijn maag. We zoenden niet. Het was zo kort dat ik me niet eens kan herinneren hoe het voelde om een zwaar lichaam op het mijne te hebben’.

6. Hefner was niet vies van gay porn

Terwijl de meisjes met hem bezig waren, keek Hefner zo nu en dan naar gay porno.

7. Avondklok

Er gold een avondklok in de Mansion: ‘Een keer kwamen twee meisjes om tien over 1 ‘s avonds thuis. Heffner begon te huilen (al vroeg ik me af of dat echt was) en vertelde ze dat als ze laat uit wilden gaan, ze uit het huis moesten verhuizen.’

8. Alle vriendinnen werden geacht om mee te doen met Hefners bedtijd-groepsseks-ritueel 

Madison was zich er eerst niet van bewust dat álle vriendinnen met Hefner het bed deelden.

9. Op hun eerste ‘date’ bood Hefner Madison Quaalude (drugs) aan uit een verkreukelde tissue  

Toen Madison antwoordde dat ze niet van de drugs was, zei Hugh: ‘Normaal gezien keur ik drugs af, maar in de jaren zeventig werden deze pillen dij-openers genoemd’.

10. Hugh haatte rode lippenstift

Madison kwam na een make-over thuis met rode lippenstift. Hij zei tegen haar: ‘Ik vind dat je er vreselijk uitziet. Ik haat de make-up en de rode lippenstift. Je ziet er daardoor oud, hard en goedkoop uit.’

Oké, het was dus misschien geen lieverdje, maar hij was zeker one-of-a-kind. Zijn dood is het verlies van een icoon maar we hoeven er niet al te lang om te rouwen. In zijn eigen woorden: “In my wildest dreams, I could not have imagined a sweeter life.”

Related Posts