7 spannende series die je in 2017 gezien moet hebben

Het eind van 2017 is in zicht en de straten zijn bedekt met sneeuw. Het  perfecte moment dus om nog even wat series in te halen.

2017 was geen slecht jaar voor nieuwe series. Met de hoeveelheid shows die dit jaar online verschenen hebben we helaas niet alle mogelijke series kunnen kijken, maar we hebben zeker ons best gedaan. Daarnaast lanceerden veel series dit jaar hun nieuwste seizoen die ongetwijfeld in het rijtje must-see’s van 2017 thuis horen maar om het even overzichtelijk te houden limiteren we ons voor nu even tot series die in 2017 hun eerste seizoen uitbrachten. Mocht je nog een serie gezien hebben die zeker in dit rijtje thuis hoort dan horen we het graag natuurlijk!

7. Mr. Mercedes
De serie, gebaseerd op een boek van Stephen King, vertelt het verhaal van een psychopathische moordenaar die een gestolen Mercedes een groep mensen in rijdt. Een gepensioneerde detective (gespeeld door Brendan Gleeson) doet er alles aan om de moordenaar te pakken.

IMDb score: 8,1

6. Ozark
Een financieel adviseur verhuist zijn familie naar de Amerikaanse Missouri Ozarks nadat zijn zaken met een drugs kartel verkeerd uitpakken. Wat er uitziet als een familie serie is eigenlijk een show vol drugs, geweld, verraad en complotten. En Jason Bateman.

IMDb score: 8,4

5. Taboo
Tom Hardy uit Peaky Blinders speelt Delaney, een avonturier die in 1814 naar Londen afreist om een mysterieuze erfenis van zijn vader in ontvangst te nemen. De VOC, Amerikaans Britse rivaliteit, avontuur en oorlog krijgen allemaal een plekje in de nieuwe show. Het is een show die Peaky Blinders’ fans zeker niet mogen missen.

IMDb score: 8,6

4. Twin Peaks
De originele serie die in 1990 uitkwam volgde een FBI agent die de moord op een jong meisje onderzocht. 27 jaar later is er een nieuwe versie van de serie uitgekomen die zich ook afspeelt in het dorpje Twin Peaks. De serie loopt als het ware door op de gebeurtenissen in 1990 en heeft zelfs wat van de oude cast nog behouden. Vooral veel nostalgie voor de wat oudere fans onder ons dus.

IMDb score: 8,6

3. Dark
Deze mysterieuze serie heeft een beetje een Stranger Things tintje te pakken. Het is een familie verhaal met een supernatural karakter. In een Duits dorpje verdwijnen twee kinderen en komt er een vreemde relatie tussen vier families tevoorschijn. Het is donker, tikkeltje obscuur en Duits gesproken.

IMDb score: 8,8

2. The Handmaid’s Tale
De serie die er op het eerste gezicht ouderwets uitziet speelt zich verassend genoeg af in de toekomst. De serie vertelt het verhaal van een dystopiaanse toekomst gerund door religie waarin vrouwen worden onderverdeeld in hoofdvrouwen en bijvrouwen. Deze side bitches zijn alleen bedoeld als een soort baarmachines en verzorgers. De situatie loopt helemaal uit de hand en kaart maatschappelijke problemen en voorspellingen aan die je liever niet ziet gebeuren.

IMDb score: 8,6

1. Mindhunter
Mindhunter speelt zich af in jaren ’70 Amerika. Twee FBI agenten starten een onderzoek naar de psychologische kant van moord en beginnen met het interviewen van een paar van de beruchtste moordenaars aller tijden. Mindhunter is niet je standaard FBI serie; door de academische kijk op de redenering achter misdaden en het langzame tempo kruip je in de gedachten van beruchte misdadigers en wordt een kant belicht die andere tv-series niet eens kunnen bevatten. De serie draait om de ontdekking van de term ‘serie-moordenaar’ en houdt zich bezig met echte beruchte zaken in de verenigde staten, waardoor de show beide vermakelijk en informatief is.

IMDb score: 8,7

Het lijkt haast een beetje alsof alle series tegenwoordig om spanning en mysterie gaan, en dat vinden we helemaal niet erg.

Kan je ook maar geen genoeg krijgen van Peaky Blinders? Je kan deze kerst helemaal in stijl gaan met de foute Peaky Blinders kersttrui.

Related Posts