Italiaanse overheid geeft gratis 103 kastelen weg

Ben je dat kleine overbetaalde appartement in Nederland wel een beetje zat? Dan is dit misschien de oplossing voor je. De Italiaanse overheid geeft namelijk 103 historische kastelen weg. Klinkt te mooi om waar te zijn? Is het voor veel mensen ook, want je moet alsnog wel een aardige zak geld hebben om de kastelen op te knappen. Of zelf heel handig zijn natuurlijk. Het idee achter dit concept is om het tourisme in Italië te vergroten.

Hoe dan?

Het enige wat je hoeft te doen is een strak voorstel in te dienen bij de overheid waarin je uitlegt hoe je het toerisme gaat helpen te vergoten. Dit kan zijn door middel van overnachtingen aan te bieden in het kasteel tot een spa of restaurant erin bouwen, of iets totaal anders.

Is het kasteel dan echt van jou?

Bijna wel. Je krijgt een 50-jarige lease deal, wat zo goed als levenslang is. Elke negen jaar komt de overheid checken of het kasteel nog bijdraagt aan het doel en als dat zo is wordt je contract weer met negen jaar verlengt.

Aanmelden kan tot 26 juni, maar mocht je de deadline niet halen, is er nog geen man overboord. De Italiaanse overheid is van plan om de komende 2 jaar nog 200 gebouwen aan deze lijst toe voegen.

Related Posts