Ja, je kan sneakers op kantoor dragen – maar vergeet deze basisregels niet

Met het losser worden van de dresscode op werk is er veel veranderd. De stropdassen worden minder strak gedragen, als ze het überhaupt al gered hebben naar kantoor. Overhemden met manchet knopen zie je alleen nog maar op speciale gelegenheden en eindelijk heeft de sneaker zijn weg gevonden naar het kantoor. Deze verandering van de dresscode is een ontwikkeling die veel nieuwe mogelijkheden opent voor de man die zich net wat meer uitgesproken zou willen kleden, of juist meer in zijn eigen stijl op werk zou willen verschijnen.

Maar voordat je nu á la Steve Jobs je oude Assics uit je sportas vist om vrolijk het kantoor mee binnen te stappen: niet elke sneaker is van hetzelfde caliber, onthoud dat goed. Dat niemand er raar van op zal kijken als je met een fris paar zwarte of witte nikes de werkvloer betreed, betekend niet dat je de dag erna meteen weg komt met je felgekleurde gekleurde neon trainers. Bewaar die maar voor in de gym, of tijdens je ochtend ren sessie voordat je naar kantoor gaat.

De regel voor sneakers op kantoor is eenvoudig: hou het simpel.

Maar voordat je nu na het lezen van dit artikel te enthousiast wordt, schat eerst even goed de cultuur van je bedrijf in. Probeer te bedenken welke sneakers je op kantoor zou kunnen dragen en ga vervolgens voor een setje dat net iets simpeler is dan dat. Kijk hoe daar op gereageerd en bekijk daarna of er meer mogelijkheden zijn. Hiermee bedoelen we dat je dingen als patronen, veel nylon of stretch materiaal en gekleurde zolen het beste kunt vermijden of in ieder geval in het begin.

Een witte adidas Stan Smith, een casual Converse, een classic Vans Old Skool of een zwarte Nike Court is bijvoorbeeld een heel goed voorbeeld om je eerste sneaker entree mee te maken op kantoor. Deze sneakers kun je veilig onder elke outfit dragen zonder dat het ‘te veel’ sneaker is, maar jij je toch net een stukje minder stijf op kantoor voelt.

Related Posts