Johnnie Walker zou mogen willen dat zij “Dear Brother” gemaakt hadden

Wanneer je de video bekijkt wordt het wellicht niet meteen duidelijk, maar dit is gemaakt zonder toestemming van Johnnie Walker. Het is een project van twee Duitse studenten aan de Film Academy van Baden-Württemberg, genaamd Daniel Titz and Dorian Lebherz. Het verhaal gaat over twee broers, waarvan eentje er niet meer is. In de video worden meerdere aspecten van het broederschap naar voren gebracht, maar uiteindelijk is het de taak aan de oudste broer om zijn jongere broer te laten gaan. En uiteraard is het belangrijkste, dat hij blijft lopen. 

Dorian Lebhert:

“We wilden een emotionele film creëren die het verhaal vertelt over twee broers die teruggaan naar de belangrijkste plek uit hun jeugd. We vinden het fantastisch om emotionele verhalen te koppelen aan geweldige beelden. We volgden de twee broers op hun weg naar hun jeugd in de Schotse hooglanden. We probeerden het merk erbij te betrekken: de boodschap van de video is gebaseerd op Johnnie Walkers tagline: 

Keep Walking”

Wat was de inspiratie voor het verhaal?

“We wilden een verhaal creëren dat de kijker binnen 90 seconde kon raken. Ik denk dat als iets je raakt, het in je hoofd blijft. Dus, op een dag hadden we het idee van twee broers die voor de laatste keer terug gingen naar hun jeugd. De Schotse hooglanden en het merk waren perfect voor deze situatie”

Johnnie-walker-dear-brother-duitse-studenten

Waarschijnlijk weet Johnnie Walker  zelf nog niet van het bestaan van deze short film af, wat zonde is. Maar dat de twee directors een tranentrekker gecreëerd hebben is zeker waar.

Related Posts