Hoe de Bijlmerbajes werd omgetoverd tot een hotel

Altijd al een keer willen ervaren hoe het is om een nachtje door te brengen in de cel? Maar dan net geen zin hebben om eerst de wet te overtreden? Dan kan je vanaf nu terecht in de Bijlmerbajes.

Sinds vorige week kan je voor 100 euro per nacht terecht bij ‘The Movement Hotel’ dat in de voormalige Bijlmerbajes zit. Het hotel bestaat uit zestien tweepersoonskamers en wordt gerund door 20 asielzoekers.

Movement on the Ground
Het is dus niet alleen voor jouw eigen ervaring, maar je helpt hierbij ook meteen asielzoekers. The Movement on the Ground is een organisatie die asielzoekers wilt helpen om mee te kunnen draaien in de maatschappij. In dit hotel kunnen zij leren hoe het is om hier in Nederland te werken en een hotel te runnen.

Voor de ultieme ervaring
Naast het hotel is de Bijlmerbajes ook omgetoverd tot onder andere een hammam waarbij je voor nog geen 30 euro terecht kan voor een massage en scrub behandeling. Als je voor de complete ervaring wilt gaan, kan je je ook vrijwillig laten opsluiten in de escape room die daar zit. Moet je wel snel zijn. Het sluit namelijk volgende maand.

Oké niet helemaal dezelfde ervaring, maar los van het comfortabele tweepersoonsbed, is de rest nog ongeveer hetzelfde gebleven en kan je tot het einde van dit jaar toch nog even ervaren hoe het is om in de bajes te zitten. Zo kan je aan je vrienden vertellen dat je op dezelfde plek als Willem Holleeder hebt geslapen.

Droom je toch liever weg in de vrije natuur onder het noorderlicht? Lees dan vooral ons artikel over buubble.

Bron: The Movement Hotel

Related Posts