Kan je met de Tesla Model 3 op wintersport?

Doordat de actieradius van de Tesla steeds groter wordt en er ook steeds meer laadpalen bij komen, is het voor Tesla rijders steeds aantrekkelijker om richting de sneeuw te rijden. Neem bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Dual Motor Long Range, deze wagen heeft een actieradius van 560 kilometer. Hiermee rij je dus prima de pakweg 1.000 kilometer naar je wintersport bestemming. Eén keertje snelladen en je bent er. Wat ook erg lekker is, is dat deze uitvoering 4 wielen aandrijving heeft. Daar kom je de sneeuw wel mee door.

Dakdragers Tesla Model 3

Als je een fervent wintersport liefhebber bent is de kans groot dat als je op vakantie gaat richting de sneeuw, dat je dan wel je eigen spullen mee wilt nemen. Een dakdrager komt dan natuurlijk wel goed van pas om de ski’s, snowboards en andere grote attributen mee te kunnen nemen zonder dat je inlevert op je comfort in de auto. Er zijn tegenwoordig genoeg dakdragers te vinden die op de Tesla Model 3 passen, dus dat is erg fijn.

Hou rekening met de laadfile

Op papier zou je dus zoals we eerder constateerden met één keer snelladen op je bestemming kunnen komen. Houdt er echter wel rekening mee dat de kou kan zorgen dat de accu iets sneller leeg is. Ook kan uit ervaring gesproken worden dat door sneller rijden je accu ook eerder leeg gaat dan de voorspelde actieradius. Het kan dus zo zijn dat je toch wel 2 a 3 keer moet laden. Als je op vakantie gaat op het moment dat er veel mensen tegelijkertijd op vakantie gaan kan het zo zijn dat er drukte ontstaat bij de laadpalen. Als dat het geval is stuurt de Tesla Supercharger je al bij 80% volgeladen weer weg bij de paal om ruimte te maken voor de volgende lader. Dit zorgt dus ook dat je vaker moet laden. Tip: als je graag de laadfiles ontwijkt, rij dan ‘s nachts, het is dan aanzienlijk rustiger bij de laadpalen.

De dakkoffer test

De vraag die wij hebben is eigenlijk ook wat zo een dakkoffer nou eigenlijk doet met de auto. Heeft het impact op het rijcomfort? Gaat de actieradius naar beneden doordat je minder gestroomlijnd bent? Hoe zit het met de windruis? In de onderstaande video wordt dit uitvoerig getest, dus check dat zeker even zodat je helemaal op de hoogte bent van alle ins and outs van een dankoffer op je Tesla Model 3.

Related Posts