Deze Spaanse ontwerper bouwt geheime studios op verlaten locaties

De Spaanse Fernando Abellanas neemt onder een brug wonen wel heel ruim. Gebruik makende van de betonnen brug als plafond en zijmuur benut hij de bestaande constructie optimaal. De gehele studio is verplaatsbaar op katrollen dus de studio rolt zo de brug in.

Ondanks dat hij geen opleiding tot ontwerper heeft gedaan heeft Abellanas zichzelf al het nodige geleerd om als meubel ontwerper aan het werk te gaan. Naast meubels bouwt hij dus ook kleine studio’s. Deze studio heeft hij in zo’n twee weken ontworpen en gebouwd. Knap staaltje creativiteit.

Het is een geheime boomhut voor volwassenen
De studio bevindt zich onder een brug in Valencia, maar waar wil de ontwerper niet zeggen. Volgens Abellanas wordt hij vaker aangetrokken om geheime hutten te bouwen op verlaten locaties. De studio’s zijn dus niet commercieel bedoeld maar hij bouwt ze meer om een plek te hebben om zich terug te kunnen trekken uit de stad. Daarnaast wil hij zulke afgedankte plekken weer een waarde geven. Net als een boomhut zijn het plekjes die helemaal geïsoleerd en privé zijn, maar dicht bij de stad.geheime studio brug fernando abellanas

Maar het is echt slimmer ontworpen dan je denkt
Het feit dat de structuur kan rollen is niet voor de lol, het is de manier om de studio in te komen. Aan een kant van het viaduct stap je op het platform van balken en hout en door te draaien rolt de constructie zo tot compleet huisje. Aan de statische achtermuur hangen planken en een tafel en stoel die het studiootje inrichten. Behalve leuk is dit ook nog eens heel slim want niemand kan bij de huisje als je er zelf inzit. Wel zo veilig, mocht iemand anders er opeens bij willen komen liggen.

We betwijfelen hoeveel mensen het echt leuk lijkt om in een hangende studio onder een brug te wonen, maar dat is ook niet het doel van de maker. Als effectief ruimtegebruik, verstopte plek om je terug te trekken of zelfs als noodoplossing is zo’n constructie ideaal. En sowieso vet om te zien natuurlijk.

Bron: De Zeen

Related Posts