Kerst 2014; pick your gift.

De tijd van de koude dagen, maar warme avonden is gekomen. En ja, wij mannen zijn een moeilijke doelgroep om kado’s voor te kopen. Vandaar dat wij besluiten jou, en vooral de dames in je omgeving, te helpen met wat creatieve ideeën. Dus mocht je nou lijstjes moeten invullen, ideeën moeten geven of gewoon mooie dingen willen kopen – inspiratie is hier.

Deze kerst, nemen we geen genoegen met geitenwollen sokken en een fles gore drank. Geen uitgekauwde romans, geen tegoedbonnen voor de bioscoop. Samen, tillen we Kerst naar een hoger niveau.

Outlaw shirts

Er is niks mis met kleding geven voor Kerst, maar kies dan wel kleding die representeert waar de moderne man voor staat; outlaw. Zoals Do Ya Feng zelf zegt, ben je met deze kleding meteen legit – dus dan zal dat wel zo zijn. Mocht je op zoek zijn naar een merk dat verschrikkelijk gave boards maakt van Nederlands hout, en dan ook alleen hout van bomen die geveld zijn omdat er een weg moest komen: Woody Skateboards. Met hun motto “bring the wood back to the streets” geven ze de bomen die moesten wijken voor het kapitalisme een stukje straat terug.

Manly man

‘s Avonds een man, overdag een man, binnen een man, buiten een man. Soms kan je imago wel een mannelijke boost gebruiken, overkomt de beste. Zo kan een man zelfs in de concrete jungle niet zonder mes – al is het alleen maar om de verpakking van de barbecue open te snijden, de Douk-Douk Knife kan het. Maar dat is natuurlijk alleen van de winter belangrijk. Nu is het koud buiten en warm binnen. Om in het warme binnen toch je whisky (wij drinken whisky zonder e) koud te houden, zijn de Whiskey Disks – wel de koeling, maar niet het water in het glas. Om te zorgen dat de Disks niet heel veel moeite hoeven te doen om de whisky koud te houden, kun je hem er het best redelijk gekoeld in het glas doen. Houdt hem bijvoorbeeld cool met de Stanley Pocket Flask, in mooi navy blauw. Als je klaar bent met de alcohol, houdt hij ook je koffie warm. Fijn voor de dagen na kerst..

Beter biken

Ook al is de extreme hype van fixed gears wel weer voorbij, er rijden nog steeds veel mensen in de stad op opgeknapte racefietsen. Onderhoud van je fiets is leuk en belangrijk, maar je zoekt je altijd rot naar de juiste imbus. Daarom is de Brooks Multi Tool ideaal, plus dat Brooks het meest chique merk is om je fiets gear van te kopen. Voor mensen die zeuren over een spatbord op hun knappe fiets, is de Ass saver bedacht. In principe is het gewoon een stuk voorgevouwen karton, maar verschrikkelijk praktisch in een regenachtig land als Nederland. En als het dan echt te hard regent, waait of sneeuwt dan stal je je fiets natuurlijk niet in de gang, trappengat of voor de deur; die mag gewoon in de woonkamer hangen aan de opklapbare muurhaak. Natuurlijk zijn er allemaal stijlvolle oplossingen om je fiets aan de muur te hangen, maar wij mannen houden nou eenmaal van eenvoud.

Art for the young

Ook al kunnen wij ook wel klassieke kunst waarderen, het is mooi om te zien dat anno 2014 ook nog kunst gemaakt wordt die wij graag voor onze kleinkinderen zouden willen bewaren. Kunst is er natuurlijk in vele soorten en maten, maar prints zijn wel de makkelijkste manier om je (studenten)huis snel op te leuken – en gewoon tering vet. Wat ook niet op je koffietafel mag ontbreken, zijn goede boeken. Rock The Shack geeft je gasten de kans om hun mobiel in de zak te laten, wanneer jij koffie zet voor op de tafel. Het boek is een verzameling van foto’s van gave sheds en huisjes op onmogelijk mooie plekken – ideaal gespreksvoer. Mocht je het je gasten iets ongemakkelijker willen maken of een ander gesprek op gang brengen; Mooi is een fotoboek van Rene de Haan, volledig gevuld met vrouwen met weinig aan. Wat maakt dit boek zo bijzonder? Ook al heeft De Haan vaak geschoten voor Playboy, als hij voor zichzelf werkt werkt hij liever met vrouwen die mooi zijn met iets minder make-up.

Sokken?

Ja, sokken zijn dan wel de favoriet bij elke opa en oma – maar niet deze. Classy Tommy Hilfiger voor doordeweeks, Levi’s voor de koudere dagen? Het toffe aan de Levi’s Original Jar Gift is dat deze komen met een stuk wol en naald en draad zodat je eventuele gaten zelf kunt stikken. Geen feestje in je broek, maar feestje in je schoenen – Snoop Dogg’s Happy Socks staan waar meneer Lion zelf ook voor staat – gin and juice, marihuana en graffiti.

Op chique

Elke jongen moet ooit een man worden en daar horen sommige dingen bij – zo ook een iets nettere kledingstijl. Maar dat betekent niet dat je meteen naar Oger hoeft te rennen voor een maatpak, je kunt prima met kleine details je stijl in de lift gooien. Neem bijvoorbeeld de strik van fluweel, chique in Rolex groen. Mocht je niet zeker weten of het Rolex groen bevalt, kun je kiezen voor de stropdas giftset, daar kun je zelf een keuze maken uit de verschillende aangeboden kleuren. Toegegeven, je moet er een beetje de ballen voor hebben, maar als je een brede stropdas durft te rocken dan durf je ook zeker deze MC Escher stropdas te dragen. Deze stropdas is onderdeel van een gelicenseerde serie stropdassen, geïnspireerd door het werk van de Nederlandse kunstenaar.

 Rippend

Winter. Wintersport. Als je iemand echt heel blij wilt maken deze wintersport, kijk dan voor de Dragon APX2 Melanoid Ionized. Niet alleen beschermd deze Goggle je tegen alles van buitenaf, hij biedt je ook het meeste zicht en zorgt er voor dat de lens niet beslaat. Hij beschermt je goed, hij zit lekker én hij ziet er mega gaaf uit. Wat wil je nog meer?

Related Posts