Kiezen van de juiste leaseauto doe je zo!

De eerste vraag die je jezelf zou kunnen stellen is of je voor een elektrische auto of een traditionele benzineauto zou moeten gaan. Het is begrijpelijk dat veel bestuurders nog aarzelen om van een gewone benzine- of dieselauto over te stappen op een elektrisch voertuig. Gezien de regering overweegt de verkoop van nieuwe benzine-, diesel- en hybride auto’s en bestelwagens te verbieden tegen 2035 of eerder, is er weinig twijfel over het feit dat elektrische auto’s alsmaar populairder worden in de toekomst. En dat is niet vreemd!

Een elektrische auto is bijna altijd veel voordeliger

Vooral wanneer je de stroomkosten vergelijkt met de benzinekosten van een traditionele auto. Denk ook aan overheidspremies, belastingkortingen en lagere operationele kosten. Het feit dat je het voertuig nooit echt bezit is een ander voordeel van het leasen ten opzichte van het kopen van een auto. Het vergroot ook de kans dat je de auto inlevert voordat deze langdurige onderhoudsproblemen krijgt. Zo hoef je je geen zorgen te maken over waardevermindering of de noodzaak om de auto te verkopen. 

Kies je voor private lease, financial lease, short lease of operational lease?

Voor zakelijke lease auto’s zijn drie leasevormen beschikbaar: operational lease, financial lease en shortlease. We lichten ze hieronder toe.

Operationele lease: het meest voorkomende type lease voor bedrijven is een operational lease. Je kunt de auto gebruiken en betaalt een vast bedrag per maand. De vaste maandelijkse betaling dekt uitgaven als verzekering, wegenbelasting en pechhulp. 

Private Lease is als het ware het huren van een auto. Alles rondom het rijden van een auto is inbegrepen, van de afschrijving tot het onderhoud, all-risk verzekering, 24/7 pechhulp en vervangend vervoer. Je tekent een contract waarin de duur en het te verwachten aantal te rijden kilometers zijn vastgelegd. Je levert de auto na afloop van het contract gewoon weer in. Online zijn er talloze private-lease-aanbieding(en) te vinden!

Shortlease: met een shortlease, een zakelijke leasevorm, lease je een auto van een leasemaatschappij voor de tijd dat je de auto echt nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld al van één maand tot zes maanden zijn. Het is de perfecte oplossing om tijdelijke werknemers toegang te geven tot een auto.

Probeer voor het privé leasen verschillende automerken uit

Bij het private leasen van een auto heb je de keuze uit verschillende merken. Heb je er ooit naar verlangd om in een nieuwe Hyundai of een Peugeot te rijden? Zo ja, dan is dit je kans! Peugeots staan bekend om hun moderne uiterlijk en goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Hyundai kent een lange geschiedenis van kwalitatief hoogwaardige, betrouwbare auto’s. De zuinige en kleine stadsauto’s van het bedrijf zijn bijzonder geliefd, maar ook de andere modellen zijn het overwegen waard. Hyundai timmert aan de weg voor de lange termijn. Neem bijvoorbeeld de Hyundai Kona en de Hyundai Nexo. Dat laatste model is het eerste waterstofvoertuig van het bedrijf. 

Hoe zit het met het onderhoud bij het privé leasen van een elektrische auto?

Elektrische voertuigen hebben minder bewegende delen dan verbrandingsmotoren, zo zijn ze over het algemeen een stuk betrouwbaarder. Hoe kleiner de kans op storingen, hoe minder potentiële problemen. Omdat er minder onderdelen te repareren zijn, zijn de onderhouds- en servicekosten vaak lager. Anders dan bij een benzine- of dieselauto hoef je bij een onderhoudsbeurt bijvoorbeeld niet de olie en luchtfilters te vervangen.

Related Posts

Emerica Made B-Sides

De B-sides van Emerica, lekker rauwe footage waarin de ongebruikte clips, second angles en slams toch nog even…