Met deze tips bespaar je makkelijk kosten in 2022

Dat december een dure maand is, hoeven we jou vast niet te vertellen. Om het begin van 2022 met een ruimere portemonnee door te komen, hebben wij een aantal tips.

Weg met die abonnementen 

Ben je allergisch voor sporten, krijg je jezelf na pijn en moeite nog niet in de sportschool en ga je liever een serie kijken op Netflix? Misschien is de gym gewoon niet jouw ding, en ben je beter af met sporten in het park. Wel eens gedacht aan kickboksen of bootcamp? Je schrijft je per les in en zit dus nooit ergens aan vast. 

Betrap jij jezelf erop dat je tegenwoordig alleen nog maar online series en films kijkt? Met Uitzending Gemist, Netflix en Videoland is ook je tv abonnement wellicht iets om op te bezuinigen. Probeer ook de verleiding eens te weerstaan om meteen weer die gloednieuwe IPhone aan te schaffen want nee, je hebt ‘m echt niet per se nodig. Ga nog een jaartje langer door met je huidige telefoon met een spotgoedkoop SIM only abonnement. Thank us later!

Bespaar op je zorgverzekering

Lopen de rillingen over je lijf wanneer de zorgverzekering afgeschreven wordt? Dan heb je wellicht niet helemaal de juiste verzekeringen samengesteld. Geloof ons, dit kan je echt bakken met geld kosten wat helemaal niet nodig is. Begin nu alvast met zorgverzekeringen vergelijken voordat 2021 erop zit. Het is meer dan belangrijk om jouw verzekering goed op orde te hebben, maar ook dat jij niet te veel centen moet neerleggen terwijl het onnodig is. Regel de goedkoopste zorgverzekering die past bij jouw persoonlijke situatie. Let wel op, die écht bij je past. Zomaar de goedkoopste kiezen is natuurlijk ook niet slim. 

Tip: blijft jouw eigen risico vaak onaangetast? Zet ‘m dan voor volgend jaar op maximaal – geloof ons nou maar. In ruil daarvoor krijg jij namelijk een lagere premie. Zet het bedrag dat je hier maandelijks mee bespaard op een aparte rekening, dat je gebruikt wanneer je toch iets overkomt. Kom jij zonder kleerscheuren het jaar door? Dan houd je een lekker bedrag over!


Maaltijdboxen voor de win
Heb jij geen Gordon Ramsay in je of weet je nooit wat je wil eten en bestel je daarom vaak véél te duur eten, waar je vervolgens niet eens écht van vol zit? De kebab- en sushizaak om de hoek zijn blij met je, maar je portemonnee niet. Probeer eens een maaltijdbox, waar je een week van te voren kiest wat je lekker lijkt en je het alleen nog maar in elkaar hoef te flansen. Je krijgt alle ingrediënten perfect afgewogen bij jou bezorgd, miskopen bestaan niet meer en bestellen is passé.

Related Posts