Met deze tips gaat jouw smartphone stukken langer mee

Een mobiele telefoon is een mooi apparaat, maar het functioneren er van hangt altijd af van de batterij. Dat geldt niet alleen van een Android toestel, ook voor een iPhone is de kwaliteit van de accu belangrijk. Raakt je accu snel leeg, dan is dit vaak een bron van frustratie. Het goede nieuws is dat je veel zelf kunt doen om optimaal te profiteren van je accu.

Deze batterij-besparende tips werken

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je niet optimaal gebruik kunt maken van je accu. Voordat je naar de winkel gaat om je batterij na te laten kijken, doe je er verstandig aan om onderstaande tips door te nemen en zo langer met je accu te doen.

Controleer het batterijverbruik van je apps

In veel gevallen kunnen apps de schuldige zijn als het gaat om een hoog energieverbruik. Zo wordt een app niet volledig afgesloten als je die niet meer gebruikt en blijft het gewoon op de achtergrond draaien. Controleer dit dus goed via Instellingen-app > Batterij.

Als het goed is krijg je een overzicht van je apps met daarbij het batterijverbruik. Zo je direct welke apps echte energievreters zijn. Het zal je ook niets verbazen als ook bij jou Facebook en Instagram bovenaan staan. In veel gevallen is het dus veel slimmer om je social media via je browser te laden. Vind je dat echt niks, kies dan voor de lite-versie. In veel gevallen verbruik je dan minder energie. Mocht je simpelweg te weinig opslag hebben wellicht is het dan tijd om eens te kijken bij Hollandsnieuwe voor een nieuw toestel.

Zet de helderheid van je beeldscherm omlaag

Dit is wel de makkelijkste manier om echt veel energie te besparen: je display instellingen aanpassen. In veel gevallen kun je de helderheid beperken, net als de periode waarna het scherm zich uitschakelt. Deactiveer ook gelijk de True-Tone-functie. Die functie zorgt ervoor dat het beeldscherm van je toestel zich automatisch  aanpast. Dit doe je via Instellingen-app > Beeldscherm en helderheid > True Tone.

Schakel locatievoorzieningen uit

Tenzij je 24 uur per dag op Tinder zit te swipen, heb je de locatiebepaling niet echt nodig. Sterker nog, heb je die wel aanstaan, dan merk je dat snel aan de prestaties van je accu. Via Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen kun dit per app wijzigen per app. Wil je het nog makkelijker hebben? Zet het dan gewoon standaard uit.

Schakel energiebesparing in

Nog mooier: iPhone heeft een geheel eigen functie om de batterijprestaties te beïnvloeden: energiebesparing. Voor de goede orde: dit is geen vliegtuigmodus, maar het lijkt er wel veel op. Deze functie schakelt de meeste achtergrond processen uit zoals het automatisch synchroniseren van je e-mail.

Schakel Donkere Modus in

Lang leven het OLED-scherm! Met dit type display heb je nog meer mogelijkheden om het rustig aan te doen met je accu. Door te kiezen voor de Donkere Modus worden de pixels van de apps niet meer verlicht zodat je batterij wat rust krijgt. Die Donkere Modus vind je via Instellingen > Beeldscherm en Helderheid > Donkere Modus.

Schakel automatisch verversen uit

Wil je ondanks het hoge energieverbruik, toch gebruik maken van je social media apps, schakel dan het automatisch verversen uit. Wat betreft de functionaliteit maakt het niets uit, maar het zorgt wel voor een langere duur van de batterij. Dit doe je via de Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond.

Dit kun je doen als de batterij snel blijft leeglopen

Heb je alles uitgeprobeerd en blijft het probleem bestaan, dan is het tijd voor een rigoureuze aanpak. Kalibreren klinkt als een aanpak voor deskundigen, maar het kan wel helpen als je iPhone plotseling uitvalt terwijl de meter aangeeft dat er nog voldoende spanning aanwezig is. Het kalibreren zorgt ervoor dat de accu wordt geoptimaliseerd. Normaliter is het probleem dan direct opgelost.

Batterij vervangen

Mocht ook het kalibreren niet helpen en is je iPhone redelijk gedateerd, dan kan het vervangen van de accu een oplossing zijn. Vooral als je jouw toestel dagelijks vrij intensief gebruikt kan de accu snel slijten. De conditie van je accu kun je ook controleren via Instellingen > Batterijconditie. Mocht je er niet veel wijzer van worden, laat dan de accu vervangen. Denk je dat je telefoon geheel toe is aan vervanging, wellicht is het dan een goed om te kijken naar wat een sim only is, om een goede deal te maken zodat je later al deze tips te kunt toepassen op je telefoon.

Related Posts