Huur deze BMW R1100R via Motoshare en er is een kans dat je hem mag houden

Wrench Kings en MotoShare lanceren een uniek project. Wrench Kings verbouwt een BMW R1100R en verhuurt deze vanaf 1 maart via MotoShare om de bouw te financieren. Na 120x verhuren zal MotoShare de motor onder de huurders verloten. Met dit project zetten Wrench Kings en MotoShare in Nederland een nieuwe vorm van custom bouwen neer, wat professioneel bouwen en het rijden van custom motoren meer toegankelijk gaat maken.

Ontstaan van het project

Custom motoren worden in Nederland steeds populairder, maar een professioneel verbouwde motor is slechts voor een hele kleine groep motorliefhebbers toegankelijk. Zoals gangbaar is bij custom bouwers, bouwt normaliter ook Wrench Kings alleen motoren in opdracht.

Joost, oprichter van Wrench Kings: “Terwijl veel mensen enthousiast onze bouwprojecten volgen via Social Media, kan er uiteindelijk maar een kleine groep mensen op onze motoren rijden. Met MotoShare zijn we gaan kijken hoe we het rijden op custom motoren meer toegankelijk kunnen maken, zodat meer motorrijders de mogelijkheid hebben om van deze bijzondere motoren te genieten.”

www.youtube.com/watch?v=28jja0kgsN4

Wrench Kings x MotoShare project

Vanaf 28 januari kunnen via de website van MotoShare 120 mensen een kaartje kopen. Voor 99,- euro kun je daarmee vanaf 1 maart 2018 een dag een custom BMW R1100R huren, die door Wrench Kings specifiek voor dit project is gebouwd. Met de opbrengst uit de verhuur, kan Wrench Kings deze custom motor bouwen. Daarom zal MotoShare na de verhuurperiode de motor op 3 januari 2019 verloten onder de huurders.

Jos, mede-oprichter van MotoShare: “Met dit project ‘crowdfunden’ we in feite een professioneel verbouwde custom motor. We hopen hiermee een nieuw model neer te zetten voor custombouwers, zodat er meer gave projecten zullen volgen en dit vakmanschap kan groeien.”

MotoShare

Via de website van MotoShare kunnen motorliefhebbers onderling motoren huren en verhuren. Zo kun je via MotoShare meer dan 500 motoren huren direct van particuliere eigenaren. MotoShare is in mei 2016 gelanceerd in samenwerking met OHRA en de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).

Wrench Kings

Wrench Kings is een Nederlands motormerk gespecialiseerd in het bouwen van custom motoren. Wrench Kings personaliseert en verbetert fabrieksmotoren tot unieke motoren. De garage staat in Bilthoven, Utrecht. Wrench Kings bouwt sinds 2015 in opdracht en heeft onder andere voor Yamaha en Vanguard motoren verbouwd.

Related Posts