Er is een tweede Mona Lisa ontdekt en deze keer is ze naakt

Het bekendste portret ter wereld komt in een nieuw daglicht: Mona Lisa uit de kleren. Het blijkt dat haar band met Leonardo Da Vinci toch iets intiemer was dan we dachten.

Er is een schilderij gevonden met een portret van een meisje dat verdacht veel op Mona Lisa lijkt. Haar handen en torso komen grotendeels overeen volgens kunstdeskundigen en ook de befaamde glimlach komt ons bekend voor. De tekening komt uit dezelfde tijd als de Mona Lisa en is gemaakt door Da Vinci in samenwerking met zijn studenten. Eventueel was dit de schets voor een olieschilderij net als de Mona Lisa zoals wij die kennen. Het kunstwerk is helaas nooit afgemaakt.

De 3 opmerkelijkste remakes

Gelukkig hebben we tegenwoordig geen kunstontdekkingen nodig om nieuwe versies van schilderijen te zien. Die maken we gewoon zelf, met photoshop. Wij prijzen onszelf wel enigszins als online-art-critics, dus hebben we in het repertoire van de online kunstwereld rondgesnuffeld en de beste remakes uitgekozen. Dit zijn onze favorieten Mona Lisa’s in een nieuw daglicht.

3. Mona Lisa Fights

2. Mona Lisa Poops

1. Keeping up with the Mona Lisa’s

Stiekem gluren kan alleen niet, ze kijkt je namelijk altijd aan.

Meer leuke photoshop kunsten zien? Check Average Rob.

Bron: Forbes

Related Posts