Porsche Museum Leipzig

Berlijn uitgespeeld? Ga eens een weekendje naar Leipzig

Voor een weekend weg met vrienden had je vast niet meteen gedacht aan Leipzig. Wij vertellen je waar je moet zijn voor een perfect weekend in deze Duitse stad.

Mocht je Berlijn inmiddels al uitgespeeld hebben, deze Duitse stad blijkt niet onder te doen. Leipzig groeit de laatste tijd enorm en heeft zich van industriestad ontwikkeld tot creative bestemming. Veel oude industriële panden hebben een nieuwe functie gekregen en zijn omgebouwd tot moderne lofts en huizen. Dit is ook het nachtleven ten goede gekomen.Het nachtleven van Leipzig kun je het beste omschrijven als undergroud. De clubs en bars worden dan ook niet belachelijk veel bezocht door toeristen.

De Spinnerei

Plagwitz is de meest creatieve wijk. De wijk ligt in het zuidwestelijke deel van de stad op een kilometer of vier van het centrum. Kunstateliers en industriële gebouwen markeren het straatbeeld. Je vindt hier ook de oude katoenfabrieken van de stad. Nadat deze industrie in de jaren negentig ophield te bestaan is het vervolgens uitgegroeid tot een fantastische culturele plek met kunstenaars en galeries. Tramlijn 1 brengt je vanaf het centraal station in 20 minuten naar Plagwitz.

Breng een bezoekje aan Porsche

Ben je de tram zat? Breng dan een bezoek aan Porsche Leipzig! Net buiten de stad ligt de Porsche fabriek met eigen circuit geïnspireerd op enkele beruchte bochten van bekende racetracks. Meer moet niet nodig zijn om je te overtuigen een weekendje Leipzig te boeken! Na het zien van de indrukwekkende productie van Porsche kun je het circuit op stappen om een aantal modellen te proberen. Ik koos meteen voor de Porsche 911 Targa 4GTS, natuurlijk vanwege z’n sportieve maar intens stijlvolle looks. De kostprijs van een nieuwe Targa is een kleine 170.000 euro, Je zult begrijpen dat ik extra heb genoten van mijn rondjes op het circuit. Een tweedehands modelletje kun je aanschaffen voor 27.000. Wellicht maakt dat het bezitten van deze droomauto iets minder onhaalbaar. Ik neem voorlopig de fiets.

Hotel Volksboutique

Na een intense rit of een nacht in het nachtleven van Leipzig is er niets beter dan een chille hotelkamer. Een kamer van Hotel Volksboutique is een aanrader! Een galerie heeft designers twee hotelkamers laten inrichten. Slapen in een kunstwerk, nice toch?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de boys van Cityguys. Neem vooral een kijkje op hun website, want die jongens weten van bijna elke stad in Nederland de beste spots om te eten en te drinken te vinden.

Related Posts