Stijlvol ontbijten, lunchen en dineren doe je bij NELIS in Amsterdam-West

NELIS in Amsterdam-Oost is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld van de Indische buurt. Na het succes van deze zaak kon een een tweede vestiging niet lang meer uitblijven. Daarom is onlangs een nieuwe vestiging geopend in Amsterdam-West. Een prachtige zaak aan het zonnige Witte de Withplein. Er is maar liefst plek voor 100 gasten. NELIS in Oost is gespecialiseerd in het serveren van de de beste diners. Bij NELIS in West kan je terecht voor een heerlijke ontbijt, lunch en diner. Maar mocht je alleen drankjes met je vrienden willen gaan doen? Dan ben je hier ook aan het juiste adres!

Zonovergoten terras en herkenbare gerechten met een moderne twist
NELIS West mag dan wel de tweede vestiging van NELIS Oost zijn, toch heeft het restaurant een geheel eigen sfeer en identiteit. Dit is terug te zien in de stijlvolle design inrichting, maar ook aan de menukaart en de grootte van het restaurant. Chef Robert de Balbiaan serveert dagelijks vertrouwde gerechten met een moderne en eigen twist. Bijvoorbeeld aspergefregola met geroosterde kabeljauw en een saus van kokos-limoen, en de carpaccio van zelf gemarineerd weiderund. De menukaart van beide zaken verandert zo’n 4 à 5 keer per jaar om zo in te kunnen spelen op bijvoorbeeld het asperge-, mossel- en wildseizoen.

“Er zijn in deze buurt hele leuke barconcepten, maar nog weinig echte dinerzaken. Wij bieden kwaliteit voor een betaalbare prijs. Gemiddeld is een voorgerecht een tientje, hoofdgerechten rond de 20 euro en nagerechten zijn rond de 6 à 7 euro” aldus mede-eigenaar Kees van Marle.

Een tip die het proberen waard is
Grote trots van NELIS is het gerecht ‘de Naastenliefde’: een plateau om te delen voor slechts € 9,75,- per persoon. Bij NELIS Oost komen gasten hier speciaal voor terug. Ideaal als voorgerecht, maar ook heerlijk met een lekker drankje op het zonovergoten terras. Het plateau verandert regelmatig en bestaat op dit moment onder andere uit: buikspek, kalfsrosbief en tonijn met Marokkaanse kruiden. Ook staat er altijd een ‘samen-delen-gerecht’ op de kaart, dat bestaat uit een hoofdgerecht inclusief broodplankje en fles wijn voor € 55,-. Naast een heerlijke lunch- en dinerkaart heeft NELIS West ook een ruime keus in bier en wijn, met o.a. verschillende wijnen per glas voor toegankelijke prijzen.

NELIS West is zeven dagen per week geopend vanaf 10:00 uur, tot na het diner.

Related Posts