Goed nieuws; Netflix and chill zorgt voor een betere relatie

Zijn netflix & chill en binge-watching veelvoorkomende termen in jullie relatie? Volgens de wetenschap hebben jullie dan een top relatie. Weet je hierbij meteen wat jij en je vriendin kunnen doen dit weekend #couplegoals.

Couples who netflix together, stays together

Volgens een artikel dat verscheen in het Journal of Social and Personal Relationships schijnt het goed te zijn om samen, als koppel, te binge-watchen. Zo hebben onderzoekers aan de Schotse Universiteit van Aberdeen ondervonden.

Aan het onderzoek deden 259 studenten mee die gemiddeld 16,7 maanden een relatie hebben. En wat blijkt? Koppels met minder gemeenschappelijke vrienden die wel samen naar dezelfde series kijken, zijn gelukkiger dan diegene met wel veel gemeenschappelijke vrienden. Mocht je de vriendinnenclub van je vriendin nou net niet zo gezellig vinden als dat je vriendin vindt, kun je het toch compenseren met een avondje Netflix.

Het zit zo; het blijkt voor een relatie te werken als je je media met elkaar deelt. Dus als jij je favoriete tv karakters deelt met je vriendin kan dit hetzelfde effect hebben als gemeenschappelijke vrienden hebben.

Netflix, de moderne cupido

Ook Netflix heeft onderzocht hoe kijkgewoontes relaties verbeteren of verergeren. Volgens een enquête van Netflix zou zelfs 72% van de  ondervraagden liever samen een avondje netflixen dan een avondje samen uitgaan.

 

Zoek je trouwens nog een paar goede titels? Lees dan dit artikel over welke nineties films je niet mag missen.

Bronnen: Inside hook & Fast Company

Related Posts