Met deze Netflix films ga je even lekker back to the nineties

De Nineties was een tijd vol lekkere muziek, leuke spellen en vooral ook goeie films. Het was de tijd dat emotie mannen mannelijker maakte en films draaide om vriendschap en loyaliteit. Echte acteurs zoals Morgan Freeman, Tom Hanks en Samuel L. Jackson domineerden de industrie en de verhaallijnen waren altijd origineel. Gelukkig zijn een paar van deze klassiekers nog makkelijk terug te vinden op Netflix, zodat we af en toe nog van dit tijdperk kunnen genieten. 

Om het je extra makkelijk te maken hebben wij de lekkerste Nineties films even naast de database van Netflix gelegd. Hoewel sommige klassiekers zoals Goodfellas, The Matrix en Reservoir Dogs nog ontbreken van de database zijn er aardig wat films wel aanwezig. De volgende vijf films moet je gezien hebben en zijn op Netflix te vinden.

1. The Shawshank Redemption (1994)

Morgan Freeman’s stem krijgen we nooit genoeg van. Het is niet voor niets dat deze klassieker in de wereldranglijst ‘beste films ooit gemaakt’ staat. Daarbij is het verhaal ook nog eens geschreven door Stephen King.

2. Pulp Fiction (1994)

Quentin Tarantino, John Travolta, Samuel L. Jackson, Christopher Walken, Bruce Willis?! Dit is toch wel een klassieker die je gezien móet hebben.

3. Forrest Gump (1994)

Drama, comedy en een geschiedenisles, Forrest Gump is van alle markten thuis. Vandaar ook dat de film zes oscars heeft binnengehaald en misschien wel de meeste ge-quote film ooit is.

4. The Truman Show (1998)

Jim Carrey is natuurlijk altijd goed, maar The Truman Show is misschien wel een van de origineelste verhaallijnen in de filmindustrie. Er schijnen ook echt mensen rond te lopen met het Truman-syndroom die geloven dat hun leven helemaal gestaged is.

5. The Green Mile (1999)

En beetje de setting van Shawshank Redemption vanaf een andere invalshoek en ook nog eens van dezelfde regisseur en schrijver (Stephen King). Daarbij heeft de film Tom Hanks in de hoofdrol. Eigenlijk een goude combinatie van de klassiekers.

Nou hoeven we het hopelijk niet te zeggen want deze heb je als het goed is al gezien. Maar omdat hij toch bij elke keer kijken vetter wordt hier nog een laatste Nineties must-see die op Netflix staat:

6. Fight Club (1999)

Brad Pitt en Helena Bonham Carter plus het meest fucked-up intrigerende plot dat er is. Je kan hem het beste meteen twee keer achter elkaar kijken want hij wordt alleen maar beter.

Related Posts