De nieuwe Will Smith film waar Netflix $90M voor betaalde is een soort ‘Men in Black’ meets ‘Harry Potter’

De film die vorige jaar voor $90 miljoen door Netflix opgekocht werd komt binnenkort uit. De nieuwe actiefilm die 22 December online komt is een soort combinatie van Men in Black meets Harry Potter meets Guardians of the Galaxy meets Amerikaanse politie-serie. De trailer is in ieder geval bruut.

Na een veiling omtrent de nieuwe Will Smith film is Netflix er vorig jaar met de rechten vandoor gegaan. Maar niet voor een klein bedrag. Het script (van Max Landis) alleen al heeft Netflix zo’n $3 miljoen gekost en rond $45 miljoen ging naar de productie. Met dit bedrag is dit de grootste filmdeal die Netflix ooit gemaakt heeft. We zijn benieuwd.

Grote namen grote namen
Behalve dat Will Smith in de hoofdrol zit worden er ook andere grote namen bij gehaald. David Ayer, die ook End of Watch en Fury regisseerde heeft ook Bright een tintje  gegeven, en Joel Edgerton (Exodus: Gods and Kings) speelt een van de hoofdrollen. Warner Bros, die samenwerkte met Ayer en Smith aan Suicide Squad, bood destijds ook $50 miljoen voor de film maar verloor helaas het gevecht aan Netflix. Als de film een succes wordt overweegt Netflix zelf om er een reeks van te maken.

Supernatural crime stoppers
Van wat wij begrijpen speelt de film zich af in het LA van de toekomst (of in een ander universum?) waar mensen samenleven met magische wezens. Smith speelt een menselijke politieagent die samen met een orc een unit leidt om bovennatuurlijke misdaad te stoppen. Er komen ook nog magic wands en elven in voor, en aan de trailer te zien ook een goeie dosis humor.

Bekijk hier de trailer

Nog meer Netflix inspiratie nodig? Met deze Netflix films ga je even terug naar de 90’s.

Related Posts