New in Town: Wyers, Amsterdams restaurant met Amerikaanse roots

Hoogstaand Amerikaans comfort food krijgt een Nederlandse twist in Wyers Bar & Restaurant, dat deze maand officieel zijn deuren opende bij het nieuwe Kimpton De Witt Hotel. Executive chef SammyD combineert voor Wyers zijn kenmerkende soulful signatuur met Nederlandse ingrediënten en lokaal geproduceerde specialiteiten. Speciaalbieren, zorgvuldig geselecteerde wijnen en toegankelijke cocktails zijn hun compagnon in de huiselijke setting naar design van Studio Modijefsky.

SammyD’s comfort food
Executive chef Sam DeMarco (a.k.a. SammyD) creëerde een hoogstaand en tegelijkertijd toegankelijk menu voor Wyers Bar • Restaurant. De chef die in de Verenigde Staten bekend staat om zijn comfort food verhuisde voor de opening van Wyers van de USA naar Amsterdam. Hij zou zo de lokale culinaire wereld ontdekken en zijn Amerikaanse signatuur met Nederlandse invloeden samenbrengen.

In Wyers charmeert SammyD locals de hele dag met welbekende internationale klassiekers met een oer-Hollandse twist. Favorieten als een Reuben sandwich, lobster roll, vitello tonnato tartaar, American pancakes en de kimchi bacon hot dog krijgen wat Hollands glorie. SammyD zet ze naast zijn interpretatie van Neerlands culinaire trots, de bitterbal, op het menu. De houtgestookte grill van Grillworks is de eyecatcher in de open keuken van Wyers, waar het team van SammyD elke dag in het zicht van de gasten gerechten bereidt. Hij garandeert diepe grillsmaken in onder andere de uiensoep, black angus ribeye en bbq chicken cobb salade.

Wyers’ bar
Aan de bar biedt het drankenmenu van Wyers een ruime keuze in lokale en internationale bieren. Meer dan 25 brouwsels worden van de tap of fles geschonken. Van lokaal pils en IPA’s tot regionaal ‘sour beer’, trippels en een enkele internationale favoriet. Naast de bieren brengt Wyers een serie zorgvuldig geselecteerde wijnen en toegankelijke cocktails die aansluiten bij het comfort-foodmenu en de huiselijke setting van het restaurant.

Wyers’ design
Op de plek waar familiebedrijf J.P. Wyers in de jaren ‘50 de Nederlandse textielindustrie aanvoerde, maakt het design van Wyers een buiging naar de geschiedenis van de Nederlandse hoofdstad. Wyers is klassiek, rustiek, warm en authentiek met een (Amsterdams) rauw randje. Messing details, verweerde tinten blauw en groen, leer, en marmer maken dat het design zich niet door tijd laat definiëren. Het interieurontwerp van Studio Modijefsky benadrukt het sociale aspect van uit eten of drinken gaan met verschillende zitjes en settingen. Met drie zones (lage houten tafels, bar seating en hoge tafels) die plaats bieden voor 140 gasten tikt Wyers met de dag mee. Vanaf de eerste snelle koffiemeeting tot dat late diner aan de bar. De energie van de open keuken stroomt constant het restaurant en de bar binnen.

Executive chef SammyD: ‘Nederland kent een geheel eigen eetcultuur en -filosofie waaruit zoveel mooie producten ontstonden. Eeuwen geleden al en de afgelopen jaren. Het is een gigantische eer om voor Wyers mijn comfort food compleet opnieuw uit te hebben gevonden met die lokale ingrediënten en specialiteiten.’

Openingstijden
ONTBIJT: 6:30 – 10:30
LUNCH: Maandag – vrijdag | 11:30 – 14:30
BRUNCH: Zaterdag & zondag | 10:30 – 14:30
DINER: Zondag – donderdag | 17:00 – 22:00
Vrijdag – zaterdag | 17:00 – 23:00

Related Posts