Op naar Mars en daar voorbij, met Matt Damon in The Martian

Dat het ietwat toeval is dat vrijwel gelijk met de bekendmaking van het gevonden water op Mars een film (The Martian) over een bezoekje aan Mars uit komt, riekt een beetje naar conspiracy. Maar als je je daar niet door laat afleiden, dan zou dit best wel eens een kaskraker kunnen worden.

Het motto ‘never leave a man behind’ wordt in The Martian een beetje beschaamd, ze laten Matt Damon voor dood achter op de planeet. Maar als deze niet dood blijkt te zijn, moet hij leren overleven. Toch is dit verhaal niet echt een ver van je bed show – het verhaal is redelijk consequent en geloofwaardig. Zo is de Hab, de leefmodule waar Matt in overleefd, pretty spot on. Daarnaast is het pak dat temperaturen aan moet kunnen van 20 graden overdag tot -151 graden celsius ‘s nachts dan wel een stukje sexier gemaakt voor de film, maar de functionaliteit is vergelijkbaar met het ontwerp dat NASA op de planken heeft liggen.Hab-the-martian-matt-damon-under-armour

Al met al, wordt het voor toekomstige astronauten hard trainen. En dat is ook de reden dat, upcoming in Nederland, Under Armour besloten heeft een flink budget tegen de film aan te smijten. Om niet te vervallen in Wayne ‘The Rock’ Johnson praktijken hebben ze het beperkt tot sportkleding – The Rock rockt het ook gewoon als hij bad guys van straat af plukt (zie Fast & Furious 6 of 7). Ook de sponsoring van Under Armour x The Martian is begrijpelijk. UA heeft namelijk dezelfde deal met NASA, het merk specialiseert zich in het koel of warm houden van je lichaam, iets wat astronauten wel kunnen gebruiken. Goede dingen.

[divider]Zelf Under Armour kopen?[/divider]
[divider] [/divider]

Mocht je meer het type zoute popcorn en genieten van een Grolsch beugel zijn, de film draait in vrijwel alle bioscopen. Kun je lekker je eigen mening vormen over een eigen bevolking starten op Mars.

Related Posts