Lekker Bikes Amsterdam Series

Op zoek naar de perfecte stadsfiets? Zoek niet verder

In Amsterdam lijkt het haast een wedstrijd om op een zo gammel mogelijke fiets rond te rijden. Gekocht van een zwerver, inclusief knipbaar slot maximaal een paar tientjes, en standaard elke 4 maanden weer gestolen. Mag jij weer opzoek naar het volgende barrel. Doorbreek deze visuele cirkel eens, step-up je fiets game, doe jezelf een lol en overweeg om echt een goede fiets te kopen. Eentje die een goed slot verdient, waardoor hij ook niet snel gestolen wordt. Een fiets zoals de beesten van het fietsenmerk “Lekker Bikes”. Opgericht in Australië door een Nederlandse fietsenliefhebber maakt Lekker Bikes een ode aan onze hoofdstad met de Amsterdam Series. De fiets, speciaal ontworpen voor metropolen over de hele wereld, lijkt op het eerste gezicht op een fixie totdat je beter kijkt. Maar voordat we in detail treden vertellen we graag eerst iets meer over dit merk, of eigenlijk de man achter het merk.

Woonachtig in Bondi Beach vond de Nederlandse oprichter alles wat hij wilde, behalve een goede fiets. Daarom besloot hij zelf een rijwiel op de markt te brengen: een fiets waarbij de Dutch heritage van een ‘degelijke Hollandse fiets’ goed zichtbaar was en waarmee hij zich ideaal kon vervoeren in- en rondom de stad. Na Australië en Nieuw-Zeeland stond uitbreiding naar Nederland, waar de roots liggen, hoog op zijn wishlist. Een fiets met de naam Amsterdam Series, is dan uiteraard het perfecte idee om voet aan de Nederlandse bodem te krijgen.

Fixie meets commuter
De bekende fixed gear bike is de afgelopen jaren niet meer weg te denken uit het stadsleven. Maar wie zelf wel eens op zo’n fiets gereden heeft weet ook dat voor wat je wint aan snelheid je toch wel aardig wat inlevert als het op comfort aankomt. Daar is bij de Amsterdam serie van Lekker bikes slim over nagedacht. De serie is een combinatie tussen een fixed gear en een dagelijkse commuter bike. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk het beste van beiden werelden krijgt. Een lekkere vlotte fiets, die toch van de nodige comfort voorzien is. Nu moeten de echte fixed gear bike rijders natuurlijk niks weten van versnellingen en remmen, maar voor de meeste mensen is dit extra stukje comfort toch wel heel fijn. Niet iedereen wilt zijn leven op het spel zetten tijdens het dagelijkse fietstochtje.

De Single Speed, de 3 Speed en de Elite Drive Belt Series.
De Amsterdam Series komt in drie verschillende uitvoeringen. De Single Speed en de 3 Speed zijn beiden voorzien van een lichtgewicht aluminium frame en voorvork, en uitgevoerd in Matt Black en Brushed Aluminium. Voor de mensen die nog net ietsjes meer willen is er ook een Elite serie. Uiteraard een stukje duurder, maar ook een stukje toffer. Zo is de Elite Serie voorzien van een Gates Belt Drive – geen standaard ketting, maar een kevlar aandrijfriem (zo eentje als Harley Davidson ook heeft) en een NuVinci uitvoering– dit type versnellingsnaaf is heel erg nieuw op de markt, en biedt een naadloos schakelsysteem. Naast deze toffe extra specs is hij ook nog eens voorzien van een wel heel fancy kleurstelling, namelijk Satin Space Blue en dat ziet er net zo mooi uit als dat het klinkt.

Customizable
De fietsen kunnen ook nog eens geheel naar eigen smaak aangepast worden. Zo kan je zelf kiezen welke kleur handvatten, zadel of andere accessoires je op de fiets wilt. Maar check vooral zelf de site van Lekker Bikes om erachter te komen of dit jouw volgende fiets gaat worden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lekker Bikes.

Related Posts