Shiki-Shima, de meest luxe trein van de wereld

In Amsterdam is onlangs de Noord-Zuidlijn officieel in dienst getreden. Een hoogstaand staaltje vakmanschap dat tussen de 2 en 3 miljard gekost heeft. De reacties van gebruikers zijn positief en de lijn wordt gezien als een aanwinst voor de stad Amsterdam. Gaat de Noord-Zuidlijn er voor zorgen dat er minder mensen met de trein hoeven te reizen? 

In Japan doen ze hier nog een schepje bovenop. Het Japanse spoorbedrijf JR East heeft onlangs zijn nieuwste luxe slaap trein genaamd “Shiki-Shima” onthuld. Is dit een trein of is dit een rijdend 5 sterren hotel? Oordeel zelf!

https://www.youtube.com/watch?v=kryLoJf_rJ4

De trein rijdt van Tokyo naar het meest noordelijke deel van het eiland, Hokkaido. Uiteraard wil je deze 2-4 dagen durende treinreis doorbrengen in luxe. Een kaartje in de meest luxe suite van de trein kost ongeveer 9.000 GBP, voor een enkeltje! Deze suite beschikt wel over een badkamer, openhaard en een pianobar.

De trein zelf heeft ook een hoop luxe aan te bieden. Zo beschikt hij over een restaurant met sterrenchefs, vloeren van parket en panoramische gedeeltes waar men op ligbedden kan kijken naar de sterren.

Kortom, een slaap trein waar wij wel graag een keer een ritje in zouden willen maken. Mocht jij hier nou ook interesse in hebben, werp dan een blik op de website van Train Suite Shiki-shima.

Ga je liever door het landschap van Afrika reizen om de Big Five te spotten? Dan is deze luxe stoomtrein vanuit Kaapstad jouw ding.

 

Related Posts