Bucketlist | 2 weken met uiterst luxe stoomtrein op safari door Afrika

Altijd al eens de ‘big five’ willen zien? Dan is dit misschien wel de meest luxe manier om deze droom waarheid te laten worden. Het is nu mogelijk om met een gerestaureerde luxe stoomtrein vijftien dagen van Kaapstad naar de Tanzaniaanse stad Dar es Salaam te reizen. Onderweg kun je genieten van het prachtige Afrikaanse landschap terwijl je lekker met een drankje in de hand rustig op een balkonnetje zit of in de speciale panorama-uitzicht coupé. 

Onderweg kom je langs de belangrijkste diamantgebieden van Afrika en met een beetje geluk spot de Big Five. De Big Five is een begrip in Afrika en komt uit de tijd van de “big game” jagers. Dit waren de vijf lastigste grote wilde dieren om te voet te jagen: de olifant, de neushoorn, de buffel, de leeuw en het luipaard. Tegenwoordig wil iedereen deze dieren gelukkig vooral met een fototoestel jagen.

Deze trein wordt omschreven als de meest luxe treinreis ter wereld en is dan ook voorzien van een twee schitterende restaurants, luxe slaapkamers en wordt getrokken door een uiterst mooie opgeknapte stoomlocomotief. De reis is te boeken via Frontiers en de prijs van de luxe suits beginnen bij 16,500 dollar per persoon. Kortom, een kleine duizend euro per dag en dan moet je er nog heen vliegen. Maar als we de foto’s moeten geloven is dit het geld zeker waard.

Related Posts