(Video) Wat is er bekend over Stephen Paddock, de man achter de schietpartij in Las Vegas?

www.youtube.com/watch?v=izTOQp7qSM8
Stephen Paddock is de schutter achter de schietpartij in Las Vegas. De 64-jarige man is verantwoordelijk voor de dood van ten minste 59 mensen. Volgens de autoriteiten opereerde hij alleen.

Paddock opende het vuur vanuit een nabijgelegen hotel. Vanaf de 32e verdieping schoot hij op een concert met 22.000 bezoekers. Nadat tientallen mensen overlijden en meer dan 500 mensen gewond raken, beroofd Paddock zichzelf van het leven, politie was te laat.

Lone wolf
Er bleken 17 wapens in de hotelkamer te zijn. In de auto van Paddock werden explosieven gevonden. Bij de schietpartij werd een volautomatisch wapen gebruikt om meer kogels af te vuren. Paddock wordt omschreven als een ‘lone wolf’, iemand die zelfstandig opereert bij terroristische aanslagen. Er lijken geen betrekkingen te zijn tot terroristische groeperingen. In zijn huis werden 18 vuurwapens, explosieven en ammunitie gevonden.

Stomverbaasd
De broer van Stephen Paddock, Eric Paddock, zegt compleet gechoqueerd te zijn van de schietpartij, daarbovenop had hij het niet verwacht. Buiten een verkeersovertreding was Paddock een onbekende voor de politie.

Bron: The Guardian

Related Posts